Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2019-05-23

Madarak és Fák Napja a Napocska Napközi Tagóvodában

Interaktív játékos előadást tartott Farkas Ádám a Budakeszi Vadaspark egyik állatgondozója május 10-én a Madarak és fák napja alkalmából a Napocska Napközi Tagóvodában. A hatalmas fákkal körülölelt udvaron négy állomáson különféle feladatokat kellett a gyerekeknek megoldaniuk, melynek hatására sok madárkát ismertek meg az óvodások.

2019-05-23

Közjegyzői percek - Bérleti szerződés

A bérleti szerződésről beszélt dr. Toldi Judit közjegyző.

2019-05-22

Mindkét irányba járható az Etele út május 23-tól

Az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása a tervek szerint halad, ezért a villamosforgalom júliusra tervezett elindítása előtt, már május 23-ától újra mindkét irányba járható lesz a gépjárműforgalom számára az Etele út.

Programok

Polgármester


A Budafoki Dohnányi Zenekar tavaly ünnepelte fennállásának huszonötödik évfordulóját, ami egész évben okot adott az ünneplésre. Jó hír, hogy 2019-ben sem maradunk jubileumok nélkül. Idén ugyanis 45. alkalommal rendezzük meg a Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivált. Ez a kor legnagyobb budapesti rendezvények esetében is egyedülálló, így okkal lehetünk büszkék a kerek évfordulón. A fesztivál május 9-én ennek jegyében veszi a kezdetét a 45+15=60 című kiállítással, ahol a 15 szintén egy évfordulóra, a Klauzál Ház fennállásának idejére utal. Sok minden változott a kezdetek óta, de a lényeg nem: színes programkínálattal várjuk a kultúrát szeretőket, akiknek helyi és országosan ismert művészek mutathatják meg magukat a legkülönbözőbb műfajokban. Idén olyan neves művészek látogatnak el hozzánk, mint Bródy János vagy Szalóki Ági, de Scherer Péterrel és Csuja Imrével is találkozhatunk a fesztivál idején. Az országos hírű előadók mellett figyelmet érdemelnek kerületi művészeink is, akiknek megérdemelt helyük van a legnagyobb nevek listáján: Hegedüs Endre zongoraművész a Nádasdy iskola növendékeivel ad gálaműsort, az idén 25 éves Budafok Big Band-hez pedig Gájer Bálint csatlakozik egy koncert idejére. Természetesen idén sem kell nélkülöznünk a Dohnányi Zenekart sem, akik ÉletÖröm címmel adnak nyitókoncertet május 9-én.

A programjaink egy része ingyenes, hiszen a budafok-tétényi kulturális élet közös kincsünk, ami még értékesebb lesz attól, ha megosztjuk egymással.

Karsay Ferenc

polgármester