keresett cimke:


Találat a programok között
Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2018-11-26

Közlekedés

Útlezárás lesz a Péter Pál utcában

2018. november 27-én teljes útlezárás lesz a Péter Pál utca 70. házszám előtti útszakaszon.

2018-11-24

Közlekedés

Új gyalogátkelők a kerületi utakon

A kerületi közlekedésbiztonsági program keretén belül elkészülő három új zebrából kettőt már használhatnak is a gyalogosok.

2018-11-23

Közlekedés

Megnyílik a gyalogos és kerékpáros forgalom előtt a Deák Ferenc híd

2018. november 23-tól újra közlekedhetnek a gyalogosok és kerékpárosok is a Deák Ferenc hídon. A biztonságos átkelés érdekében egy ideiglenes sávot nyitnak meg számukra.

2018-10-31

Közlekedés

Változik a forgalmi rend az M0-s déli szektorán

Új forgalmi rend lép életbe 2018. november 1-én az M0-s déli szektorán Nagytétény térségében.

2018-10-31

Közlekedés

Rendkívüli járatok és sűrűbb közösségi közlekedés mindenszentekkor és halottak napján

A halottak napján és az azt megelőző időszakban a temetők kényelmesebb megközelítése érdekében a BKK 2018-ban is rendkívüli járatokat indít, emellett nagyobb kapacitással indítja számos, sírkertet is érintő közösségi közlekedési járatát.

2018-10-18

Közlekedés

Új gyalogátkelők a kerületi utakon

Ősszel folytatódik a korábban megkezdett közlekedésbiztonsági program Budafok-Tétényben, mely során a kerület három további helyszínen épít új gyalogos átkelőhelyet.

2018-10-17

Közlekedés

Elterelik a buszokat a Barackos útról

A beszakadt útburkolat kijavítása miatt október 18-án nem közlekedhetnek a buszok a Barackos út ezen szakaszán. A terelés nem érinti az autós közlekedést.

2018-10-06

Közlekedés

Új buszmegállóhely a Tegzes utcában

Kevesebbet kell gyalogolniuk a Tegzes utca térségében élőknek október 3-tól, ha a 250-es vagy 250B jelzésű busszal utaznának.

2018-07-28

Közlekedés

Új és felújított buszvárók várják az utasokat

Az önkormányzat és az önkormányzat reklámgazdájának jóvoltából az elmúlt két évben összesen 23 új buszvárót telepítettek, a régiek pedig mind megújultak a kerületben. A napokban újabb várók kerültek ki több buszmegállóba is.

2018-07-20

Közlekedés

Zajvédelmi munkák és új burkolat az M0-s déli szektorában

Beton burkolatot és további zajérnyékoló falakat kap az M0-s autóút déli szektorának egy része. Utazás előtt érdemes tájékozódni a terelésekről, az aktuális forgalmi helyzetről.

2018-07-05

Közlekedés

Újra a teljes vonalon járnak a Fehérvári úti villamosok július 9-től

Július 9-től újra áthaladhatnak a villamosok a Fehérvári út és az Etele út csomópontjában. A villamosforgalom elindításához szükséges munkák miatt július 7-én és 8-án, a Fehérvári úton haladó villamosok helyett egy szakaszon pótlóbusz közlekedik. Július 9-től megnyitják a közúti forgalom számára a Fehérvári út városközpont irányú útpályáját.

2018-05-23

Közlekedés

Változik a közlekedés a Fehérvári úton

Az 1-es villamos Etele térig tartó meghosszabbításának munkálatai miatt május 26-tól változik a közlekedés a Fehérvári úton, amely a 47-es és a 41-es villamos menetrendjét is érinti.

2018-05-15

Közlekedés

Kerületi sikerek a balesetmegelőzési versenyen

Két balesetmegelőzési versenyt szervezett a közelmúltban az ORFK OBB és a Magyar Autóklub. A fővárosi versenyeken idén is sikeresen szerepeltek a budafok-tétényi indulók.

2018-04-18

Közlekedés

Mi változik a kerületben a vasútfelújításnak köszönhetően?

Tavaly tavasszal indult a NIF beruházása, melynek köszönhetően a 40a vonal vasúti forgalma gyorsabbá és csendesebbé, a közúti közlekedés korszerűbbé és színvonalasabbá válik kerületünkben is.

2018-04-11

Közlekedés

Vigyázz, KRESZ, rajt!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és szakmai partnerei idén is meghirdetik a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt, amelyre budafok-tétényi családok jelentkezését is várják. Az országos döntőn első helyezést elérő jutalma egy új személygépkocsi.

2018-03-28

Közlekedés

Hamarosan megkezdődhet a Balatoni úti körforgalmak építése

A térség biztonságos közlekedése, fejlesztése érdekében a Balatoni úton a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a BKK Zrt. beruházásában 2 db körforgalom létesül, a Tanító és a Háros utca csomópontokban, egyúttal a köztük lévő útszakasz aszfalt kopórétege is felújításra kerül.

2018-02-09

Közlekedés

Ideiglenes változások a 41-es villamos közlekedésében

A 41-es villamossal közlekedőknek érdemes indulás előtt tájékozódni, hiszen hétvégétől átmenetileg több változás is érvényben lesz a vonalon.

2018-01-23

Közlekedés

Forgalmi akadály

Sövénynyírás lesz a Vilmos utcai felüljárónál és a 6-os út egy szakaszán

2017-12-01

Közlekedés

Indul és érkezik Budafok-Tétény karácsonyfája

Hétfőn útlezárásokra kell számítani a kerületben az érintett útvonalon.

2017-11-28

Közlekedés

Hamarosan megszűnik a sártenger a Páfrány fordulóban

Az önkormányzat határozott fellépésére a gázvezeték építés kivitelezője és a megrendelő Főgáz Gázelosztó Kft is ígéretet tett, hogy november 30-án, csütörtökön megkezdik az útburkolat helyreállítását.

2017-10-09

Közlekedés

BKK: tavasszal megkezdődhet a körforgalmak építése a Balatoni úton

Budafok-Tétény Önkormányzata évtizedes küzdelme most végre eredményhez vezethet: a BKK tájékoztatása szerint a 2018. április – 2018. október közötti időszakban megtörténhet a Háros utcai és a Tanító utcai körforgalmú csomópontok kivitelezése a Balatoni úton.

2017-09-29

Közlekedés

Figyelem: villamospótló buszok a hétvégén!

Villamospótlás Albertfalva kitérő és a dél-budai végállomások között a szeptember 30–október 1-i hétvégén. A korlátozásra az albertfalvai új élelmiszer-áruház melletti villamos-útátjáró átalakítása miatt van szükség.

2017-09-01

Közlekedés

Forgalomkorlátozások lesznek Budafokon a borfesztivál miatt

A korlátozások péntek délutántól hétfő hajnalig bizonyos időszakokban lesznek érvényben.

2017-08-21

Közlekedés

Elkészült a Városház téri kiszélesített buszperon - Frissítve!

A korábbi veszélyesen keskeny buszváró átépítése augusztus 9-én kezdődött el, majd – a BKK ígéretének megfelelően - az ünnepi hétvégére be is fejeződött. Az új peronon fedett buszvárót is elhelyeztek.

2017-06-11

Közlekedés

Elbontották a Budafok vasútállomás épületét

A Budapest-Százhalombatta vasútvonal korszerűsítésének részeként megújul a Budafok vasúti megálló is, ezért a régi, használaton kívüli állomásépületet lebontották.

2017-06-09

Közlekedés

A lakók döntöttek: nem lesz parkoló!

Egy ideje már nagy gondot okoz a kísérleti lakótelepen élőknek a parkolás. Többen jelezték a szabad parkolóhelyek hiányát, ezért az önkormányzat megvizsgálta, hogy hol lehetne néhányat kialakítani.

2017-05-19

Közlekedés

Várakozni tilos! – új figyelmeztető útburkolati jelek

Budafok belvárosban elkezdődött a szabályos KRESZ szerinti megállási tilalmat jelző sárga és fehér színű burkolati jelek felfestése.

2017-05-16

Közlekedés

Ideiglenes lezárás a Promontor utcában

Május 17-én 8 órától 19 óráig tilos megállni a 22. kerületi Promontor utca mindkét oldalán a Gádor utca és a Bérkocsi utca között. Ezen a szakaszon lezárásra is számíthatunk az említett időszakban.

2017-03-28

Közlekedés

Behajtani tilos! - Köztéri mobilkamerák a Péter-Pál utcában is

Közös érdekünk, hogy védjük és óvjuk közös értékeinket, épített örökségünket, a Budafok legrégebbi utcájában lévő épületeket. A 30 napos türelmi idő után minden jogosulatlan gépkocsibehajtás 30 ezer forintba kerül.

2017-03-23

Közlekedés

Tájékoztatás a parkoló átmeneti lezárásáról

Csütörtök 16 óra és péntek 10 óra között lezárják a Városház téri P+R parkoló egy részét.

2017-03-16

Közlekedés

Tájékoztatott a beruházó: elkezdődtek a Budafok-Tétényt is érintő vasúti átépítések

Megkezdődött a Budafok-Tétényt is érintő Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz korszerűsítése. A NIF Zrt. és a Kitérő 2016 Konzorcium a vasúti pálya mellett a kapcsolódó létesítmények korszerűsítését is elvégzi.

2017-02-13

Közlekedés

Újabb villamospálya-javítás a kerületben

A Leányka utcai átjáróban, a Budafoki elágazás és az Anna utcai csomópont között a nagypaneles villamosvágány felújítását végzik. A beavatkozásnak köszönhetően a villamosok halkabban közlekednek majd. Mindez nem része a Városház téren és Mária Terézia utcában tervezett felújítási projektnek, azzal nem összefüggő javítási munkálatokról van szó.

2017-02-13

Közlekedés

Megkezdődik a Kelenföld – Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése

Március közepéig az FTV Zrt. munkatársai az itt található ingatlanok fotó-dokumentációs állapotfelvételét végzik.

2017-01-30

Közlekedés

Villamospótlás január végétől február végéig több budai vonalon a budafoki villamos-kocsiszín átépítése miatt

Január 28-tól, szombattól várhatóan február 26-ig több budai villamosjárat déli vonalszakaszán pótlóbusz jár a budafoki villamos-kocsiszín 2016 nyara óta zajló, 2017 közepéig tartó felújítási munkái miatt – tájékoztatott a BKK.

2017-01-25

Közlekedés

A szmogriadó idejére ingyenes a fővárosi tömegközlekedés a forgalomból átmenetileg kitiltott autósoknak

A Fővárosi Közgyűlés szerdán a forgalmi engedély felmutatása mellett - szerda délután négy órától - ingyenessé tette a tömegközlekedést azoknak az autósoknak, akik a mostani szmogriadó idején nem használhatják járművüket a kedvezőtlen környezetvédelmi besorolás miatt. A döntés után nemsokkal kiderült: nemcsak a BKK, hanem a MÁV, HÉV és Volán járatok is ingyenesek mostantól.

2016-11-22

Közlekedés

Közös budafok-tétényi siker, a MÁV visszakozott!

A lakossági tiltakozások, a dolgozói aláírásgyűjtés és az önkormányzat határozott fellépése sikert hozott, nem vezetik be a budafok-tétényi vasútállomásokat kedvezőtlenül érintő menetrendváltozásokat, marad a mostani vasúti menetrend Budafok-Tétényben. A december 1-től életbelépő új MÁV menetrend szerint bizonytalanná vált volna több kerületi vasútállomás sorsa, a vasúttársaság ugyanis jelentősen csökkenteni akarta az itt, illetve a környező agglomerációs településeken megálló vonatok számát.

2016-11-22

Közlekedés

Új MÁV menetrend készül: bizonytalan a Háros úti és más kerületi vasútállomások sorsa

Jelentősen csökkentené a MÁV a Budafok-Tétényben illetve a környező agglomerációs településeken megálló vonatok számát

2016-11-03

Közlekedés

Közös játékot indít a Budapesti Közlekedési Központ és a Csodák Palotája

A tudomány hónapja alkalmából a BKK érdekes játékkal kedveskedik a közösségi közlekedést használók részére.

2016-08-22

Közlekedés

Újabb húsz dél-budai villamosmegállót akadálymentesítenek október közepéig

2016. augusztus 28-ától átadják a forgalomnak a Szabadság hidat, újra a teljes, eredeti vonalán közlekedik a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es, az 56-os és az 56A villamos.

2016-07-05

Közlekedés

Útlezárás a Városház téren

Vágányjavítás miatt útlezárások lesznek, közlekedjenek óvatosan!

2016-06-12

Közlekedés

Vakációra mennek a villamosok Dél-Budán

Június 16 és augusztus 28 között pótlóbuszokkal utazhatunk.

2016-06-03

Közlekedés

Könnyebben bejuthatunk a kisvárosból a nagyvárosba

Szombattól, június 4-étől lépnek életbe az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni járatok közlekedési módosításai

2016-05-24

Közlekedés

A 114-es, 213-as, 214-es és 973-as buszjáratokat is érintő forgalomkorlátozás: mától egyirányúsítják a Fehérvári út külső szakaszát

Az intézkedésre a dél-budai villamosperonok átépítése miatt van szükség. A korlátozás a XI. kerületi Fehérvári út külső-, a Mezőkövesd út és az Építész utca közötti szakaszát érinti.

2016-05-03

Közlekedés

Új buszmegállók Budafok-Tétényben

Hétfő óta új megállókban lehet felszállni egyes kerületi buszjáratokra a Bartók Béla úton, a Bíbic utcában és a Savoyai Jenő térnél.

2016-03-03

Közlekedés

Számítanak az Ön véleményére, javaslatára is!

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-hálózat átszervezésének javaslatát. Az utasok véleményét, észrevételeit 2016. március 16-ig várják.

2016-03-01

Közlekedés

Útfelújítások kezdődnek tavasszal Budapesten

Budafok-Tétényben március elején indul a Klauzál Gábor utca, Csiperke utca és a Zabola utca közötti szakasz, valamint a Csiperke utca, Áron utca és a Klauzál Gábor utca közötti szakasz felújítása.

2016-02-05

Közlekedés

Teljes szélességben lezárják a Vágóhíd utcát csatornaépítés miatt

A gépjármű forgalom elől január 25. és március 31. között zárják le az utcát, a gyalogos közlekedés viszont zavartalan marad.

2016-01-18

Közlekedés

Január 16-ától változások a budai villamos-közlekedésben

Szombattól kevesebb átszállással, vagy átszállás nélkül lehet utazni Budán, elindulnak ugyanis a budai fonódó villamoshálózat megépülésével átalakított, illetve újonnan bevezetett villamosjáratok. Néhány kapcsolódó buszjárat közlekedése is megváltozik.

2015-12-02

Közlekedés

Jobb, gyorsabb lett az okostelefonra és tabletre fejlesztett BKK FUTÁR

A megújult utazástervező mobilalkalmazás a futar.bkk.hu címen elérhető, letölthető.

2015-11-23

Közlekedés

Figyelem! Fogalmirend-változás az új budafoki piac környékén

2015. november 23-tól 25-e délelőttig a piaci parkoló Tűzoltó utcai bejárata zárva lesz. A piac Mihalik Sándor utcai bejárata 2015. november 25-én délután lesz zárva.

Találat az oldalak között

Találat a dokumentumok között