keresett cimke:


Találat a programok között
Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2018-11-19

Városfejlesztés

Hatalmas átalakulás előtt a 20 éves Campona

Az ingatlanszakma rangos nemzetközi eseményén, a cannes-i MAPIC szakkiállításon mutatja be a CPI Property Group budapesti, lengyelországi és cseh bevásárlóközpontjainak nagyszabású átalakítási terveit.

2018-11-08

Városfejlesztés

Birtokba vehették a gyerekek a Barackos úti játszóteret

November 6-án ünnepélyesen is átadták a társadalmi egyeztetés alapján készült óhegyi játszóteret.

2018-10-31

Városfejlesztés

November 1-jén nyílik a kerület legújabb játszótere

A társadalmi egyeztetés után megépült Barackos úti játszótér november első napján nyitja meg kapuit. Nézzék meg személyesen, milyen lett a közösen tervezett tér!

2018-10-15

Városfejlesztés

Megújult kutyafuttatók a kerületben

Budafok-Tétény önkormányzatának kezdeményezérésre a József Attila lakótelepen, az Anna - Vihar utca kereszteződésében levő parkban és az Arany János lakótelepen lévő kutyafuttatókat is felújították.

2018-09-26

Városfejlesztés

Hárommilliárd forintból újult meg a Nagytétényi úti kollégium

Átadták az ELTE Nagytétényi úti kollégiumát, amely az esztétikai és kényelmet szolgáló fejlesztéseken túl energetikai, gépészeti és informatikai korszerűsítésen is átesett.

2018-09-25

Városfejlesztés

Éjszakai útlezárás a Nagytétényi úton

Szeptember 25-26. között éjszakai munkavégzés miatt zárják le a Nagytétényi út egy szakaszát.

2018-09-19

Városfejlesztés

Változás: Három sávon haladhat a forgalom az M0-s autóút déli szektorán

A torlódások csökkentése érdekében az M0-s autóút déli szektorán zajló felújítási munkák kapcsán, a Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1-es autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé nyújtott gyorsítósávok segítik a közlekedőket.

2018-09-17

Városfejlesztés

Útátjáró-lezárás lesz az Angeli úton

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által végzett vasútkorszerűsítési munkák megvalósításához az Angeli úti útátjáró ideiglenes lezárása szükséges 2018.09.18. – 2018.10.18. között.

2018-09-17

Városfejlesztés

Elindult az óhegyi játszótér építése

Szeptember 10-én elindult a környéken élők kérésére megvalósuló Barackos úti játszótér építése, amelynek terveit a lakosság bevonásával készítették el.

2018-09-11

Városfejlesztés

Rendőrségi körzeti iroda nyílt Nagytétényben

Szeptember 4-én nyitották meg a XXII. kerületi Rendőrkapitányság és a budafok-tétényi önkormányzat együttműködésével létrejött rendőrségi körzeti megbízott irodát a Cziffra György Kulturális Központban.

2018-08-29

Városfejlesztés

Csúszdacsere a mesetéren

A lakossági észrevételeket figyelembe véve, várhatóan augusztus utolsó hetében kicserélik az egyik csúszdatestet a Szent István téri meseparkban.

2018-08-20

Városfejlesztés

Elkészült a Szent István közösségi tér

Már Szent István ünnepét megelőzően kinyíltak a Budafok szívében épült mesepark kapui.

2018-08-01

Városfejlesztés

200 milliós eszközfejlesztés a Káldor Adolf Szakrendelőben

A kormány július 27-i döntése alapján a kerületi szakrendelő is támogatást nyert a betegellátás fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretein belül.

2018-08-01

Városfejlesztés

Hűsítő fejlesztések az intézményekben

A perzselő nyári napok, a hosszantartó kánikula mindannyiunk szervezetét megviseli. Az önkormányzatnak köszönhetően több kerületi intézményében is megvalósultak a hőérzetet javító beruházások.

2018-07-22

Városfejlesztés

Napelemes szivattyú a Kártya utcában

A többlet csapadékvíz elvezetésére szereltek fel napelemes szivattyút a Kártya utca végében.

2018-06-19

Városfejlesztés

Nyár végére új külsőt kap a belváros

A megújuló Szieszta pontot már a Kerület napján birtokba vehetjük, de a Szent István téren helyet kapó egyedi játszótérre és pihenőparkra is csak augusztusig kell várnunk.

2018-06-15

Városfejlesztés

Ideiglenes lezárások a kerületben

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által végzett vasútkorszerűsítési munkák megvalósításához egyes kerületi vasúti útátjárók ideiglenes lezárása szükséges június 18-tól.

2018-05-26

Városfejlesztés

Több tízezer virág a kerületieknek

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén tavasszal is virágokkal gazdagodhattak a kerületi lakosok és intézmények az önkormányzat akciójának köszönhetően. Az egynyári és balkonnövényeket május 23-24-én osztották ki a Városháza udvarában.

2018-05-15

Városfejlesztés

Folytatódik Budafok-Belváros városképi megújulása

Az önkormányzatnál idén is lehetett pályázni a városképi szempontból kiemelkedő, belvárosi, közterületről látható homlokzatok és régi kapuk megújításának vissza nem térítendő pénzügyi támogatására.

2018-05-09

Városfejlesztés

Elkezdődött a Szent István tér felújítása

Ahogyan beszámoltunk róla, Budafok-Tétény önkormányzata társadalmi egyeztetés után újítja meg a Szent István teret. A munkák a napokban elkezdődtek.

2018-04-25

Városfejlesztés

Ilyen lesz a közösen tervezett óhegyi játszótér

Budafok-Tétény önkormányzata új játszóteret épít a Barackos úton, melynek végleges terveit a lakosság véleménye alapján készítteti el. A heteken át tartó társadalmi egyeztetés eredménye itt olvasható.

2018-02-22

Városfejlesztés

Megújul a Bartók úti bölcsőde és óvoda

Az önkormányzat saját forrásból és pályázati támogatásból megvalósuló beruházásának köszönhetően korszerűbbé válik az épület, mérséklődnek a fenntartási költségek és komfortosabbá válik a játszóudvar.

2018-02-01

Városfejlesztés

Új játszótér a Hűség utcában

Az év végén nyílt játszótéren mini KRESZ pálya, játszóvár és lengőhinta is várja a gyerekeket.

2017-12-15

Városfejlesztés

Figyeljünk a gyermekekre!

Közlekedésbiztonsági szempontból a gyerekek különösen veszélyeztettettek, ezért nagyon fontos, hogy gépkocsivezetőként külön figyelmet fordítsunk a kis gyalogosokra. Erre új táblák is figyelmeztetnek minket kerületünkben.

2017-11-30

Városfejlesztés

Tatárka utca: Épül(ne) a járda

Az elmúlt év járdaépítései után a Tatárka utcában is folytatná az építkezést az önkormányzat. A kivitelezés folytatását azonban akadályozzák az ellentmondásos telekviszonyok, a nem megfelelő szabályozás, ami miatt nincs elegendő hely a járda továbbépítéséhez.

2017-11-28

Városfejlesztés

Új bútorok a kerületi óvodáinkban

Idén több szakaszban kaptak gyári, és egyedi készítésű új bútorokat a tagóvodák.

2017-11-28

Városfejlesztés

Játékok a KRESZ parkban

Idén júniusban kelt új életre a Május 1. téri KRESZ park. Sokan jelezték az önkormányzatnak, hogy szívesen látnának más játékokat is a téren, így a közelmúltban három eszköz került a parkba.

2017-11-24

Városfejlesztés

A játszóterek karbantartására is figyelmet fordít az önkormányzat

Nagyobb figyelmet kapnak a fejlődő játszóterek, mint a játékok karbantartása, holott ezeket is ugyanolyan fontos rendszeresen elvégezni. Az önkormányzat időszakosan felméri a játszótéri eszközök állapotát, a gyerekek biztonsága a fő szempont.

2017-11-07

Városfejlesztés

Megújult utak és járdák a kerületben

A közelmúltban elkészült beruházások közül két helyszínen felújították az utat, három helyszínen pedig térkő burkolatú járdát építettek.

2017-10-02

Városfejlesztés

Folytatódik a szakrendelő felújítása

Újabb szakaszához érkezett a Káldor Adolf Szakrendelő megújítása: az épület belső terei következnek, padlótól a mennyezetig, melynek végén egy korszerű épület várja majd a pácienseket. Az egészségügyi szakellátás a munkálatok ideje alatt folyamatos lesz!

2017-09-01

Városfejlesztés

Felhívás - Tervezzük együtt a Szent István teret!

Budafok belvárosa megújul! Budafok-Tétény Önkormányzata társadalmi egyeztetést indít: milyen legyen a Szent István tér. Szívesen látna-e a területen színpadot, futópályát vagy fitneszparkot? Elegendő ülőhely van-e a tervekben? Szeptember 24-éig várjuk véleményét a cikkben található kérdőíven.

2017-08-23

Városfejlesztés

Lakossági fórum - Iránymutatás a kerületi építkezésekhez

Az augusztus 22-i lakossági fórumon dr. Kamarás Dorottya Budafok-Tétény főépítésze ismertette a kerület Településképi Arculati Kézikönyvének és Településképi rendeletének tervezetét.

2017-08-17

Városfejlesztés

A kánikula sem akadály: aszfaltozunk, Önökért! - Frissítve!

Elkészült:az önkormányzat beruházásaként a rendkívüli hőség ellenére a kivitelező tartotta a határidőt a Csap utca útfelújításával.

2017-08-16

Városfejlesztés

Lakossági fórum az elkészült Településképi arculati kézikönyvről és Településképi rendeletről

A lakossági fórumon szóban, és szeptember 5-ig írásban is tehetnek észrevételt a lakosok az elkészült településképi kézikönyvvel és rendelettel kapcsolatban.

2017-08-14

Városfejlesztés

Rendezett közösségi tér a romos mozi helyén

Nyugodt pillanatok a borfesztivál nyüzsgésében.

2017-08-11

Városfejlesztés

Régóta várt jó hír! - Kezdődik a Városház téri buszmegálló átépítése - Frissítve!

Budafok belvárosának közismert problémája a keskeny buszperon, mely 80 centiméteres „szélességével” igencsak balesetveszélyes. A Budapest Közút az ismételt lakossági és önkormányzati kéréseket követően augusztus 9-én megkezdte az átépítést. A 241-es busz emiatt átmenetileg terelve közlekedik.

2017-08-02

Városfejlesztés

Megújul a József Attila lakótelep teremgarázsa

Augusztus elején kezdődik a munka: megerősítik a szerkezetét és felújítják a vízszigetelését a Tolcsvai utca 7/B. alatti épületnek.

2017-07-27

Városfejlesztés

Félidőben a Rózsakert megújítása

Amint arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt évek felújítási munkáit folytatva új játszótér épül a Tűzliliom és a Rákóczi út között, és átalakul a városrész központja is. A területet érintő lezárások előreláthatólag az iskolakezdésig tartanak.

2017-07-25

Városfejlesztés

Újabb közúti zebrák Budafok-Tétényben

Bár a gyalogátkelőhelyek létesítése a főváros hatáskörébe tartozik, kerületünk vezetése úgy döntött, a biztonságos közlekedés érdekében ezentúl minden évben további zebrákat épít a forgalmasabb csomópontokban.

2017-07-25

Városfejlesztés

Megjavították a beszakadt víznyelőt a Hasadék utcában

Az utcában található víznyelő akna a közelmúltra sajnos olyan mértékben tönkrement, hogy az veszélyeztette a közlekedés biztonságát. A javítást a napokban befejezték, így ismét zavartalan a közlekedés a környéken.

2017-07-25

Városfejlesztés

Építészeti védelem alatt álló épületek állagmegóvását, felújítását támogatja idén is a Főváros

Budafok-Tétényi fővárosi helyi védelem alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói is pályázhatnak.

2017-07-15

Városfejlesztés

Hétfőn kezdődik a volt Budafok Mozi épületének bontása

Július 17-én reggel lesz a munkaterültet átadás-átvétele, közölte a kivitelező a csütörtöki helyszíni bejárást követően. A lakosság véleményének kikérése után döntik majd el, hogy a későbbiekben mi legyen az egykori mozi helyén.

2017-07-05

Városfejlesztés

Kizöldül a József Attila lakótelep

Észszerűbb, környezetbarátabb és zöldebb lesz a kísérleti lakótelep parkja a közelmúltban indult felújítások után.

2017-06-27

Városfejlesztés

Megújult a Budatétényi Rózsakert - Videóval frissítve!

Közép-Európa egyedülálló rozáriuma újult meg Budapesten, a XXII. kerületben, a Herman Ottó Intézet és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) területén – hangzott el a szombati nyílt napot megelőző pénteki átadóünnepségen. Az önkormányzat a felújításhoz 9 millió forinttal járult hozzá.

2017-06-23

Városfejlesztés

Tovább szépül Budafok-Tétény – Újra lehet pályázni a felújításokra!

Folytatódhat a budafoki belvárosi épületek homlokzati és tetőszerkezeti elemeinek, illetve Budafok-Tétény történelmi utcaszakaszain a jelentős eszmei értéket képviselő, régi kapuknak a megújulása. A Képviselő-testület legutóbbi ülésén egyhangúlag elfogadták a korábban kiírt pályázatok újabb fordulóiról szóló határozatokat, amelyeket Németh Zoltán alpolgármester terjesztett a testület elé.

2017-06-20

Városfejlesztés

„Teltházas” családi nappal vették birtokba a gyerekek az új KRESZ parkot - Videóval frissítve!

Megnyitó piknikkel várt mindenkit az új KRESZ park. A péntek délutáni átadási ünnepségen és az azt követő családi napon, folyamatos volt a „forgalom”.

2017-06-02

Városfejlesztés

Megújul a Rózsakert

Hamarosan új játszótér épül a Tűzliliom és a Rákóczi út között, és átalakul a városrész központja is. Az északi és déli oldalon sorra kerülő munkálatok is a biztonságosabb közlekedést segítik majd. Az új játszótér elnevezésében a lakosság segítségére is számít az önkormányzat.

2017-06-01

Városfejlesztés

Megújult a Vöröskúti határsor lépcsője

A rossz állapotú lépcső felújítása a héten befejeződött, így már használható a gyalogosok számára. A képcsősor a budafok-tétényi és az újbudai önkormányzat együttműködésével újult meg.

2017-05-30

Városfejlesztés

Vadonatúj mesejátszótér nyílt Terézvárosban! – Hasonló lehet Budafok-Tétényben is!

Nagyszerű mesejátszóteret avattak nemrég Budapest 6. kerületében. A mesealakokat az önkormányzat felkérésére az ország legkiválóbb játszótérkészítője, Kő Boldizsár képzőművész és csapata készítette. A terézvárosi megújult Benczúr kertet a koloknet.hu mutatta be. Budafok-Tétény Önkormányzata hasonló ügyben kereste meg a szobrászművészt.

2017-05-30

Városfejlesztés

Lakossági fórum a kerület településképi arculattervéről - Videóval frissítve!

A május 5-én a Klauzál Házban tartott fórumon a kerület főépítésze, Kamarás Dorottya ismertette a projektet, melyhez emailben is várják a javaslatokat.

Találat az oldalak között

városfejlesztés

Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda

Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda - Városfejleszt&eacu

Találat a dokumentumok között