Ugrás a tartalomra

Buli a patak partján

2018. június 27. szerda
A nap sztárvendégei Varga Vivien és Szabolcs voltak
Buli a patak partján

Egész napos program várta május 26-án a rózsavölgyi lakosokat a 21. Patak Parti rendezvényén. A hagyományos zenés felvonulás élén a Budafoki Fúvósegylet vezette a helyieket a közösségi ház udvarára. Az Ady Endre úton végigsétáló díszes menethez, amelyen a Történelmi Lovastúra Egyesület tagjai is minden évben részt vesznek, rengetegen csatlakoznak és sétálnak el a megnyitó helyszínére.

A rendezvény idén is elsősorban a családoknak szól, így a nap első programja a Meseerdő Bábszínház előadása volt. Ebben a gyerekek megismerhették Kacor király történetét. A szervezők most is több futamban indították el a Honfoglalás úton a Futavölgy futóversenyt és a biciklis körversenyt. Sok diák és óvodás nevezett be az aszfaltrajzversenyre és alkotott színes mesevilágot a szürke útra. A közösségi ház udvarában lehetett játszani az ugrálóvárban, pónin lovagolni, íjászkodni, és különféle ügyességi játékokat kipróbálni. Az alkotni vágyók a Kerámiapark jóvoltából agyagedényeket korongozhattak az árnyékos kertben.

Karsay Ferenc polgármester és Zugmann Péter alpolgármester is részt vett a rendezvényen. Délutántól folyamatosan érkeztek a fellépők a szabadtéri színpadra. Régi hagyomány már, hogy ellátogat a Patak Partira a Kelenvölgyi Általános Iskola Pávaköre, és mindig felejthetetlen műsort adnak a diákok. Színpadra lépett még a Rózsavölgyi Népdalkör, a Budafokos Baranta Csapat, Szabó Levente harmonikázott, a Favorite Dance School és a Vox Insana Kamarakórus is műsort adott. Az esti órákban egy különleges néptáncbemutatóval lepte meg a közönséget a Mugunghwa koreai csoport.

A nap sztárvendégei Varga Vivien és Varga Szabolcs énekesek voltak, akik a Sztárban sztár + 1 kicsi című zenés show-t is megnyerték. Koltai Péter gitárjátéka után a 70-es és a 80-as évek zenéitől volt hangos Rózsavölgy, a partit a Flames Flowers tűztáncshow-ja zárta. A Rózsavölgyi Egyesület tagjai idén is több száz érdeklődőt láttak vendégül a Patak Partin.

(V. D.)