Ugrás a tartalomra

Gyermekliget a mesetéren

2018. szeptember 08. szombat
A 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál megnyitója után hivatalosan is átadták a Szent István meseteret
Gyermekliget a mesetéren

A 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál megnyitója után hivatalosan is átadták a TÉR_KÖZ pályázat segítségével megújult Szent István meseteret, ahol Karsay Ferenc polgármester megköszönte a főváros támogatását, majd Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes köszöntő szavai után közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

A Szent István mesetér augusztus 13-án nyitotta meg kapuit, és mára annyira népszerű, hogy szinte állandóan tele van gyerekekkel. A mesetér hivatalos megnyitóján, a borfesztivál első napján Karsay Ferenc polgármester emlékeztetett arra, hogy Kő Boldizsár szobrászművész olyan, máshol nem látott, egyedi játékokat tervezett a térre, amelyekhez az államalapításhoz kapcsolódó motívumokat, szimbólumokat használt fel. A fővárostól 60 millió forintot nyert el fejlesztésre a kerület a TÉR_KÖZ pályázaton, a költségek további részét az önkormányzat biztosította. A lakosság visszajelzései az új játszótérről döntően pozitívak voltak, reményeink szerint a létesítmény nemcsak a kikapcsolódást, hanem a közösségépítést is szolgálja majd – fejtette ki a polgármester.
Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az átadáson lapunknak elmondta: kerületünk a TÉR_KÖZ pályázaton nagyon aktív, két nagy projektre is jelentkeztünk, közel 500 millió forint értékben, és reméli, hogy ezek is sikeresek lesznek. A TÉR_KÖZ pályázatot egyébként negyedik alkalommal írták ki, és az elmúlt években több mint 10 milliárd forintot költhettek el a civilekkel együtt megtervezett. budapesti közösségépítő, közterületi fejlesztésekre – tette hozzá Szeneczey Balázs.
A Szent István mesetér a borfesztivál alatt helyet adott a Gyermekliget elnevezésű helyszínnek is, ahol rég elfeledett, hagyományos játékokat is kipróbálhattak a gyerekek a lábbal hajható kisautótól a hintalovon át a valódi gombfociasztalig. A Rózsakerti Baptista Közösség bábelőadással szórakoztatta a gyerekeket, míg a Budafoki Kosárlabda Klub palánkokat helyezett el a tér szélén, ahol streetballozhattak is a mozgásra vágyó vendégek.