Ugrás a tartalomra

31. Futafok

2016. szeptember 29. csütörtök
– közel 4200 előnevező van a Futafokon, a legfiatalabb nevező alig múlt 2, a legidősebb pedig 75 éves.
31. Futafok

Október elsején, szombaton 9 órakor hivatalos köszöntőkkel kezdődik a Campona előtti parkolóban a 31. Futafok. Az ünnepélyes megnyitót követően a közös bemelegítés után 9.20-kor az ovisok veszik birtokba a pályát. Egy igazi közösségi sportélmény ma már a Futafok, elsősorban gyereknek és gyerekekről szól, de szép számmal vannak lelkes és visszatérő felnőtt futóink is.

Budafok-Tétény egy kisváros a nagyvárosban, ahol mindenki fontos. Nálunk óvodáskortól a felnőttig korosztályonként külön futamban vesznek részt a versenyzők. Az ovisok és az elsősök idén is választhatnak, egyedül vágnak neki a számukra kijelölt távnak a „bátor” futamban, vagy kísérővel teszik meg azt a „kísérős” futamban. Ahogy már megszokhattuk, korosztályonként változik a kihívás hossza, amíg az ovisok 500 métert futnak, a felnőttek távja már 3200 m. A nap közepén az egyéni futamokat egy rövid időre felváltják a 4*500 méteres váltók és a görkorifutam, majd visszatérünk az egyéni futamokhoz. 

A futamok után az 1-6. helyezettek az érem és az oklevél mellé a támogatók által felajánlott ajándékcsomagot is kapnak. Idén közel 4200 versenyző regisztrált, a legfiatalabb nevező alig múlt 2 éves, a legidősebb pedig 75. A nevezési díjakból a kerületi iskolák és óvodák számára sportszereket vásárolunk.

Minden évben igyekszünk valami újdonságot is becsempészni a hagyományos futó-, görkorcsolya- és váltószámok mellé. Idén egy jótékonysági váltó futamot hirdettünk meg kerületi cégek, vállalkozások részére. 

A nevezési díjként összegyűlt adományokból a kerületi Védőnői Szolgálatot segítjük hasznos eszközök vásárlásával. A Futafokot egy igazi nagy kerületi csapatépítő rendezvénynek is tekinthetjük, amelyen nemcsak a futók érezhetik jól magukat, hanem a gyerekeket kísérő szülők, nagyszülők vagy a jótékonysági váltóban szereplő cégek számára is egy kellemes kikapcsolódás, jó találkozási és kapcsolatépítési lehetőség.

A rendezvényről a www.futafok.hu oldalon, illetve a Facebookon a Futafok oldalán találnak képeket, információkat. Hajrá, Budafok-Tétény!