Ugrás a tartalomra

A bátor tengelic

2017. június 09. péntek
Ünnepi gála a Herman Ottó iskola szervezésében
A bátor tengelic

A Madarak és fák napja alkalmából minden évben egy kis ünnepséggel emlékezik meg névadójáról a Herman Ottó Általános Iskola. Az idei évben egy nagyszabású gálaműsorral készült a jeles napra az intézmény. Több mint kétszázötvenen léptek színpadra a Klauzál Ház színháztermében.

A Herman Ottó Általános Iskola gálájára minden osztály készült valamilyen produkcióval, az első évfolyam néptáncbemutatót tartott, amelyet a tantervbe épített táncórákon tanultak meg a diákok. Rizmajer János 4.b osztályos tanuló erre a napra írt egy mesét A bátor tengelic címmel, amelyet elő is adtak a gyerekek. Volt furulya-előadás, megtekinthettük a Dzsungel könyvéből a Majmok táncát, a Simon Judit könyvtáros által betanított verseket pedig az 5.a és 6.a tanulói adták elő. A műsorban többször színpadra lépett az iskola dráma szakköre, a közönség általuk megismerhette Herman Ottó életét.

A gyerekek mellett a szülők és a pedagógusok is szerepet vállaltak a produkciókban, például a sváb táncban, amelyet egy édesanya tanított meg a 3.b osztálynak. A 3.a osztályosok a szüleikkel együtt énekelték el a De nehéz az iskolatáska című dalt. A gálán két színvonalas prezentációt is meghallgathatott a közönség. Elsőként Áldott Flóra az Év madarát, a tengelicet mutatta be, majd Szigeti Anna a Gyurgyalagról mesélt. Patkóné Kiss Adél, az iskola igazgatója átadta az idei Herman Ottó-pályázat nyerteseinek könyvjutalmait. Ebben az évben prezentáció, rajz, meseírás, versírás és makettkészítés kategóriában indulhattak el a pályázaton a diákok. A kisebbeknek a kedvenc madarukról, a nagyobbaknak Magyarország tájsebeiről kellett pályamunkákat készíteniük.

A gála zárásaként az összes fellépő együtt énekelte el a Bodzavirág című dalt. (Viszkocsil Dóra)