Ugrás a tartalomra

A Budafok Big Band és sztárvendégei a Klauzálban

2018. február 21. szerda
Temesi Berci: „Jó érzés alkotni ilyen csodálatos zenészekkel”
A Budafok Big Band és sztárvendégei a Klauzálban

A Budafok Big Band szokásos évi sorozatát február 2-án kezdte meg, és idei első koncertjén (is) a kitűnő zenészek pillanatok alatt megadták az alaphangot. A hagyományos Jazz+Mi+Ti című műsor szinte havonta jelentkezik a Klauzál Házban, és most is voltak sztárvendégek.

A házigazda ezúttal is Puskás Csaba, a Nádasdy művészeti iskola zenei igazgatóhelyettese volt, akit a humora idén sem hagyta el, nemcsak zenél a színpadon, de ízesen beavat kulisszatitkokba is. Behívta a színpadra sztárvendégeit: Temesi Bercit, Magyarország egyik legjobb basszusgitárosát, Molnár Levente zongoristát és Tornóczky Ferenc gitárost, majd rázendítettek egy hetvenes évekbeli amerikai filmslágerre, a Hawaii Five-ra. A hangulatos számok között pedig kis interjúk készültek a színpadon, a „riporter” Puskás Csaba volt, aki többek között az iránt érdeklődött vendégétől, Temesi Bercitől, hogyan lett rockzenészből jazz-zenész, és mi egy zenei rendező, illetve producer feladata.

– Néptáncos voltam, fociztam, és csak tizenhét évesen fogtam először gitárt a kezembe, a rockzene érdekelt, de később több műfajt is kipróbáltam, így nemrég a jazzbe is beleástam magam – mesélte. – Az RTL Klub zenei rendezőjeként, producereként fő feladatom összefogni a különféle zenés műsorok énekeseit, zenészeit. „Pusival” (Puskás Csaba) évek óta együtt dolgozom, szívesen hívom műsoraimba, például az X-faktorba, ha jó trombitásra van szükségem. Jó érzés alkotni ilyen csodálatos zenésszel, zenészekkel, mint akik jelenleg is a színpadon vannak…

S jöttek a bluesok, swingek. Egy saját szerzeménye is elhangzott, a Budapest utcái című, majd egy másiknál Temesi Berci megjegyezte, hogy erre az alkalomra tanulta meg a számot dobon Hortobágyi Zoltán, a Nádasdy iskola művésztanára. Még azt is megtudtuk tőle, hogy a koncerten végig olyan magyar gitáron játszott, amely vetekszik amerikai társaival. Mihályi Balázs készítette, a Blasius gitárokat készítő iparművész, akit itt köszöntött a nézők között. Puskás Csaba pedig a nagy sikerű műsor végén bejelentette, hogy legközelebb vele és a Nádasdy művészeti iskola big band utánpótlással – Cseh László vezetésével – április 13-án találkozhatunk a Klauzál Házban. (Temesi László)