Ugrás a tartalomra

A család a legnagyobb kincs

2018. augusztus 12. vasárnap
Farkasházi Réka a Tintanyúllal koncertezik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon
A család a legnagyobb kincs

A család a legnagyobb kincsHatalmas Bumm bumm bummra készül csaknem félévnyi kihagyás után, szeptember 2-án a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon Farkasházi Réka, aki harmadik gyermekének születése miatt nem koncertezett hónapokig a Tintanyúl zenekarral.

– Milyen műsorral tér vissza közönségéhez? – kérdeztük a népszerű színész-énekesnőt.
– Az első Fonogram-díjas lemezünk anyagával, a Bumm bumm bumm-mal. Zenekarunk főleg megzenésített gyermekversekkel kíván kedveskedni a kicsiknek és a nagyoknak, azaz szülőknek is. Jó tíz évvel ezelőtt azért hoztuk létre az együttest, hogy ne csak a gyerekeket, hanem a családokat együtt szórakoztassuk, ami nem kis feladat, mert két generációnak is meg kell felelni.
– Úgy látszik, ez sikerült, hiszen már több mint egy évtizede népszerűek…
– Ez köszönhető a daloknak, a verseknek, a hangzásnak és persze a kiváló zenészeknek.
– Emblematikus számuk címe szerint a család a legnagyobb kincs. Az ön számára ez most különösen aktuális, hiszen júniusban világra hozta harmadik gyermekét, Tamarát. Hogyan tud népes családja mellett a művészi munkára összpontosítani és koncertturnékon részt venni?
 –Nem könnyű, nagy logisztikát kíván, de a férjem szerencsére sokat segít. Most, augusztus közepén például – több hónap kihagyás után – Pécsett kezdünk, külön kocsival megy a zenekar és mi is a legkisebb gyerekkel, hogy tudjam táplálni. Mert legnagyobb kincs a számunkra a gyermek és a család…
– Nemcsak énekesként, de színészként is járta az országot. Mikor lép újra színpadra?
– Az Újszínházban két szerepet veszek vissza októberben, a Ricse, Ricsében és a Hangemberben. Ezt is már alig várom. Az Ivancsics Ilona társulatban – ahol szintén évekig játszottam – sajnos éppen azért nem tudok jelenleg szerepelni, mert Tamara miatt nem tudnám járni az országot, hiszen egy-egy előadás jóval több időt vesz igénybe, mint a koncertezés.
– Pontosan húsz évvel ezelőtt robbant be neve a köztudatba a Barátok közt című teleregényben…
– …amiben nyolc csodálatos évet töltöttem Kertész Mónikaként. Hálával gondolok ezekre az évekre, a sorozatra, itt tanultam meg a színészmesterség néhány fogását, a forgatásokon szerzett tapasztalatokat pedig későbbi munkámban is hasznosítom.
– Budafokon is barátok közt lesz.
– Többször felléptem már a kerületben, s valóban, mindig baráti, családias volt a légkör koncertjeinken, remélem, szeptember elején is így lesz.  
(Temesi László)

Fotó: Anyakanyar.hu