Ugrás a tartalomra

A Föld napja az óvodákban - videóval frissítve!

2017. május 10. szerda
Virágba borították az intézmények kertjét a gyerekek és a szülők
A Föld napja az óvodákban - videóval frissítve!

Április 22-e a Föld napja, amelyet a kerületi óvodások színes programokkal ünnepeltek meg. A Rózsakerti Tagóvodában például minden csoportszobában más és más feladatokat találtak ki az óvodapedagógusok, egy volt a lényeg, hogy mindegyik valamilyen módon kapcsolódjon a Föld napjához. A tornaszobában egy hatalmas kötelekkel jelzett tóból kellett kihalászni a hulladékokat, majd a szelektív gyűjtés elveinek megfelelően elhelyezn őket. Kedvelt feladat volt még a békakatapult, a szárral festés vagy a különböző magvak felismerése.

A nap folyamán olyan játékos tevékenységeken vettek részt az óvodások, amelyek formálják a kicsik környezettudatos viselkedését. Minden feladat elvégzése után pecsétet kaptak az óvodások, a nagyobbak egyedül fedezték fel az intézmény zegzugában elrejtett játékokat, a kicsiket az óvodapedagógusok kísérték helyszínről helyszínre. A Szivárvány Tagóvodában a szakadó eső ellenére is kimentek az óvodások a fedett teraszra, hogy virágokat ültessenek. Minden gyerek reggel rózsaszín és fehér virággal érkezett az óvodába, hogy elültethessék őket a kertész segítségével. Az óvodapedagógusok elmondták, hogy melyik virágot melyik mellé lehet ültetni, hiszen nem azonos a növények víz- és napigénye. A gyerekek muskátlikat, árvácskákat és mézvirágokat ültettek el.

A Bartók Tagóvodába járó gyerekek szülei cserepes virágokkal érkeztek április 22-én, így a gyermekek a saját virágaikat az óvónők, a dajkák segítségével ültethették el az óvoda udvarán. A szép virágok meglocsolása után a virágok mellé jelölőpálcákat tettek a gyerekek, így később is megismerik majd saját növényeiket. A virágok gondozása, öntözése a tavasz és a nyár folyamán folyamatosan a gyerekek feladata lesz. A Föld napja után minden tagóvoda kertje virágba borult a gyerekek segítségével.

(Viszkocsil Dóra)

Föld napja a Szivárvány Tagóvodában - a Promontor TV összeállítása:

Föld napja a Maci Tagóvodában - a Promontor TV összeállítása: