Ugrás a tartalomra

A hónap művésze: Hajimichael Ádám

2016. január 06. szerda
A művész 2015-ben elnyerte az önkormányzata által kiírt, egy évre szóló művészeti ösztöndíjat. Ugyanebben az évben az „Öt képből álló muráliatervezés Budafok belváros tűzfalaira” című pályázat egyik győztese lett.
A hónap művésze: Hajimichael Ádám

Születésétől fogva Budafokon él, alapfokú tanulmányait is itt, a Budafoki Kossuth Lajos Általános Iskolában végezte. Már a gimnáziumban eldöntötte, hogy ötletei megvalósításával, kivitelezésével szeretne foglalkozni, így került a Budapesti Műszaki Egyetem terméktervezői szakára. Az évek során, miközben az iskola mellett egy kreatív kör aktív tagjaként dolgozott, több nemzetközi önkéntes táborban is részt vett. A számos baráti kapcsolat, ami határokon is átível és a közös alkotói vágy, illetve tapasztalat erősen befolyásolták munkáját, melyekben mindig a felhasználó jó élményét és a kiváltott társadalmi, szociális hatást helyezi előtérbe. Alkotói munkájával szeretne értéket teremteni, ami ötvözi a saját filozófiáját és az utópisztikus világképet. Jelenleg a MOME mesterszakán írja szakdolgozatát a társas identitás témaköréből.

Mivel Budafok az otthona, fiatal kora ellenére már régóta álmodozik arról, hogyan lehetné még szebbé és jobbá szülővárosát. Éppen ezért hatalmas lelkesedéssel és egyben kritikával figyeli kisvárosunk belvárosi épületeinek és tereinek felújítását. Büszkeséggel tölti el, hogy a Kossuth Lajos utca 26 szám alatti ház tűzfalára tervezett nyertes pályamunkájával hozzájárulhat a kedvenc városrésze szépüléséhez.