Ugrás a tartalomra

A jégpálya jeles balerinája

2017. szeptember 04. hétfő
Munkácsy Károly-díjat kapott a Kerület Napján Mezei Réka ifjú műkorcsolyázó
A jégpálya jeles balerinája

A jégpálya jeles balerinája

A fiatalkora ellenére műkorcsolyázóként kiemelkedő teljesítményt nyújtó, ötödikes Mezei Réka komoly kitüntetésben részesült a Kerület napján: megkapta a Munkácsy Károly-díjat. A Kempelen Farkas Gimnázium kitűnő tanulója az első Valentin Kupán a VI., 2016-ban a Jégmadár Keleti Kupán és a Ljubljanában megrendezett Tivoli Kupán pedig a IX. helyen végzett. A Zágrábban megrendezett Aranymedve Kupán XI., a Budapesti Santa Claus Kupán XIV., míg a szlovéniai Cejlében rendezett nemzetközi versenyen a XVII. helyet érdemelte ki.

– Édesanyád mesélte, hogy vakáció ide vagy oda, edzőtáborból edzőtáborba mész. Nem sajnálod, hogy kevés időd marad a nyaralásra? 

– Nem, mert nagyon szeretek korcsolyázni és balettozni. Jó volt, hogy két hétig Németországban korcsolyázhattam, ahol a jég is és a hangulat is kitűnő volt. Ide elkísért édesapám, aki az első héten velem is maradt. A második héten egyedül voltam, de mivel egy kicsit tudok németül, sikerült megértetnem magam. Hároméves korom óta balettozom, ezért nagyon örültem, hogy idén két hetet az Operaház balett-táborában tölthettem. Augusztusban saját egyesületemnél, a káposztásmegyeri Sportország SC Sportklubban edzek, de már egy hétig voltam a nagymamámnál, és egy anyáékkal közös hévízi nyaralás is belefér a vakációmba.

– Úgy sejtem, tanév közben még feszítettebb a tempód, hiszen a napi két jeges és heti három száraz edzés, valamint a balettórák mellett az edződtől nemritkán különórákat is veszel a hétvégeken.

– Szerencsére jól be tudom osztani az időmet. Minden nap hat óra körül érek haza, és este tanulok. Szívesen megyek a hétvégi külön edzésre, mert ott elemezzük a bemutatott kűrömet, gyakoroljuk és szépítjük az ugrásokat, forgásokat és lépéssorokat. Már a novemberi Halloween-kupára készülünk, ahová most állítjuk össze a háromperces műsoromat.

– Egy műkorcsolyázónál nemcsak a kűr, de a zene, a ruha, a frizura és a smink is fontos.

– A programot az edzőmmel közösen találjuk ki, ehhez választunk egy hozzáillő zenét, a zenéhez passzoló fellépőruhát pedig anyáék csináltatják, ahogy a frizurámat és a sminkemet is édesanyám készíti el a versenyekre.

(Tamás Angéla)


Nyitókép: Karsay Ferenc polgármester, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Munkácsy Károlyné és Mezei Réka a díjátadón :: Fotó: Kocsis Zoltán