Ugrás a tartalomra

A Kelen SC nyerte a Budapest Kupát

2019. május 13. hétfő
Több mint ezren láthatták a Kelen SC sikerét a BMTE-pályán
A Kelen SC nyerte a Budapest Kupát

Nem csalódott, aki kilátogatott a Budapest Kupa döntőjére, amelyet a Budafoki MTE Stadionban rendezett meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2019. április 24-én.

A Kelen SC nyerte a Budapest KupátA találkozót megelőzően 17 órától színész–újságíró rangadóra került sor, és többek között Murányi Domonkos gólerős játékának köszönhetően is a Szöllősi György és Somogyi Zsolt fémjelezte csapat magabiztos győzelmet aratott a Nemcsák Károly vezette színészek ellen.

Következett a várva várt döntő, amelyre végül több mint ezren érkeztek. A bejáratnál tombolával és műsorfüzettel várta a látogatókat az MLSZ Budapesti Igazgatósága. A mérkőzés előtt együtt mutatták be a pályán a három eddigi vándorserleget. Az először 1977-ben átadott elsőt, amelyet a RAFC csapata három egymás utáni győzelme után 1997-ben végleg elnyert, majd a most, 2019-ben visszavonultatott másodikat, és végül a több mint egy méter magas új kupát.

A mérkőzés első félidejében jó értelemben gyorsan egymásnak estek a csapatok. Soltész István már az 5. percben megremegtette a REAC kapufáját, majd a 30. percben az egyesület elnökének fia, Van Den Aker Alex meg is szerezte a vezetést a Kelennek. A félidőig maradt az 1-0.

A szünetben a tombolák kisorsolására került sor, az ajándékcsomagok és a megjelent hírességek által aláírt labdák után Lisztes Krisztián korábbi válogatott labdarúgó egy 8 éves kisfiúnak okozott nagy örömet azzal, hogy kihúzta a sorszámát. Az ifjú szurkoló egy két főre szóló belépőt nyert a Magyarország–Wales Eb-selejtezőre.
Jött a második félidő, mely során a REAC természetesen új fokozatba lépett. Támadásaik nem is maradtak eredménytelenek, és a 60. percben a csereként beállt Törőcsik Bence ki is egyenlített. A palotaiak nem hagyták abba a nyomást, és volt is esélyük megszerezni a győztes gólt, de végül maradt az 1-1, ahogy a szurkolók izgalmait fokozva a 2x15 perc hosszabbítás után is.

Jöttek a büntetők, ennek a párbajnak pedig esélyese volt a Kelen, hiszen a negyeddöntőből és az elődöntőből is büntetőkkel jutottak tovább. Jól rúgtak akkor és jól rúgtak most is, a tizenegyespárbajt a budai csapat nyerte meg 5-3-ra.

A díjátadón először a mérkőzés játékvezetőit ismerték el, Juhos Attila, a BLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke adott át emlékplakettet Kiss Gergőnek, Kispál Márknak, Tóth I. Tamásnak és Dobó Gábornak.

(budapest.mlsz.hu)