Ugrás a tartalomra

A kerület pedagógusait köszöntötték a Klauzál Házban - Videóval frissítve!

2017. június 20. kedd
Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy kifejezze nagyrabecsülését azoknak, akik mindennapjaikat a gyerekek oktatásának, nevelésének szentelik. Június 9-én a Klauzál Házban köszöntötte őket Karsay Ferenc polgármester, valamint a három alpolgármester, Szepesfalvy Anna, Németh Zoltán és Zugmann Péter.
A kerület pedagógusait köszöntötték a Klauzál Házban - Videóval frissítve!

Június első vasárnapján évtizedek óta a pedagógusokat ünnepeljük. A Klauzál Házban ebből az alkalomból a hagyományoknak megfelelően idén is egy-egy szál virággal várták a kerület pedagógusait.

 

Németh Zoltán alpolgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott: „a jövő generációit oktatni, nevelni, valamint szemléletüket formálni, és személyiségüket csiszolgatni az egyik legnehezebb és gyakran konfliktusoktól sem mentes feladat. Önök azonban mindennap teljes meggyőződéssel, hivatásuk iránt elkötelezve állnak ki az óvodások és az iskolások elé. Céljuk az egyik legszebb feladat: a gyermekek, diákok képességeit, készségeit fejleszteni, mi több, megszerettetni velük a legkülönbözőbb tudományokat, bevezetve őket azok talányaiba, és új ismereteket tanítani nekik.”

 

Szerencsére van is okunk az ünneplésre, hiszen a kerületi intézmények és annak dolgozói sorra kapják az országos elismeréseket. A közelmúltban a Rózsakert Tagbölcsőde kapta a Családháló legjobb bölcsődéjének járó díját, Biró Rita Zsófia pedig a napokban a Fővárosi Közgyűléstől vehette át példamutató munkájáért a Bárczy István-díjat. A kerületi pedagógusnapon Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester virággal köszöntötte Csepeliné Faragó-Tóth Gabriellát, az Egyesített Bölcsőde Központjának intézményvezetőjét, Erős Viktóriát, a Rózsakert Tagbölcsőde vezetőjét és Biró Rita Zsófiát, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Tagintézményének igazgatóját is.

 

Az előző évektől eltérően a kerület által kitüntetett pedagógusok díját idén a Kerület Napján, június 21-én adják át azoknak, akik kiemelkedő munkájukkal, hivatástudatukkal példát mutattak.

 

A Promontor Tv összeállítása: