Ugrás a tartalomra

A Leányka Tagóvoda lett 2016-ban az Év Óvodája - Videóval frissítve!

2017. április 04. kedd
A Promontor Televízió tavaly év végén hirdette meg az Év Óvodája versenyt, melyen Budafok-Tétény mind a 14 tagóvodája részt vett.
A Leányka Tagóvoda lett 2016-ban az Év Óvodája - Videóval frissítve!

A pályázat fő célja a közösségépítés volt, melynek hatására egy hónap alatt több ezer szülő és nagyszülő mozdult meg. A legnagyobb közösségi oldalra feltöltött óvodák logójára kellett minél több szavazatot leadni. A kezdeményezéshez Budafok-Tétény önkormányzata is csatlakozott és a televízió által felajánlott nyereményösszeget további ötven ezer forinttal egészítette ki.

 

Az ünnepélyes ajándékátadáson Németh Zoltán alpolgármester megköszönte a televízió ügyvezetőjének a kezdeményezést. "Nagyon örülünk minden alulról jövő kezdeményezésnek, hiszen azok mindig azt mutatják, hogy mennyire együtt lélegzik az itt élő közösség."- fogalmazott az alpolgármester. Az ötletgazda, díjalapító televízió képviseletében Bakonyi Viktor mondta el gondolatait a megnyitón. "A meghirdetett verseny első pár napjában már rengeteg szavazat érkezett a televízió facebook oldalára. Jó volt olvasni a szülők és nagyszülők buzdító üzeneteit, melynek hatására egy közösségként mozdultak meg az óvoda győzelméért"- mondta az ügyvezető.

 

A Leányka Tagóvoda toronymagasan 462 szavazattal nyerte meg a versenyt, melyben meghatározó szerepe volt az intézmény által indított kampánynak. Erős Beáta, a tagóvoda vezetője elmondta, hogy az elmúlt években milyen eredményekkel büszkélkedhetett az óvoda. Ilyen volt például a budapesti "Mi óvodánk" pályázati kiírás megnyerése, a Nemzeti Együttműködési Alaptól nyert több mint két millió forint elnyerése, vagy éppen a közelmúltban harmadik helyezést elnyert "óvodapedagógusi Oscar-díj", Homoki Olga óvónő által. Az ünnepélyes átadón a Füles csoport tavaszköszöntő műsorral kedveskedett a vendégeknek, majd a köszöntések után a Süni csoport harangjátékához csatlakoztak a díszvendégek. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel próbálták ki a nyereményből vásárolt készségfejlesztő bobocar játékautókat és a logikai társasjátékokat. A 105 ezer forintos nyereményhez az óvoda Csillagszemű Alapítványa is hozzájárult, melyből még egy együttműködési készségfejlesztő ejtőernyőt is vásároltak a pedagógusok.

 

(Viszkocsil Dóra)

 

Videó az eseményről:

http://www.facebook.com/budafokteteny/videos/786318838186319/

 

 

A Promontor TV összeállítása: