Ugrás a tartalomra

A legkisebbek is készülnek

2017. december 20. szerda
A XXII. Kerületi Egyesített Óvoda mind a tizennégy tagóvodájában lázas készülődés folyik az adventi időszakban. Az ünnepi hangulatról a folyosók és a csoportszobák gyönyörű díszítése is gondoskodik.
A legkisebbek is készülnek

Valamennyi tagóvodában az óvodapedagógusok kreatív, fejlesztő kézműveskedéseket és játékokat találtak ki a kicsiknek. Nemcsak az óvodások alkothattak ajándékokat a Mikulásnak és a Jézuskának, még a szülők is részesei lehettek a közös munkának, a karácsonyi készülődésnek.

A kerületi tagóvodák szép hagyománya már, hogy a gyermekek meglátogatnak különböző kerületi intézményeket, s a Karácsony jegyében műsorokat adnak elő. A Napocska Napközi Tagóvoda gyermekei is részt vettek a Nagytétényi Polgári Kör szervezésében megtartott családi adventi napon, ahol a kicsik karácsonyi dalokat énekeltek a közönségnek, a Szelmann Ház színpadján. December 14-én a Tündérkert Tagóvoda Méhecske csoportja látogatott el a Szivárvány Idősek Klubjába, ahol szépkorúaknak adtak elő egy szívmelengető betlehemi játékot. A klubtagok papírból hajtogatott angyalkákkal és csokoládéval köszönték meg a műsort.

A Nagytétényi Idősek Klubjában rendszeresen találkoznak a Napocska Napközi Tagóvoda gyermekei az idősekkel, s most, az ünnep közeledtével ők is betlehemi előadással lepték meg a klubtagokat. Könnyes szemű idős emberek tapsolták meg a kicsiket. De a többi tagóvodában is nagy a sürgés-forgás decemberben. Az Árnyaskert Tagóvodában, ugyancsak az adventi készülődés keretében készíthették el a gyerekek a különleges karácsonyfa díszeket, a karácsonyi képeslapokat és az asztali mécseseket. A Rózsakert és a Varázskastély Tagóvodák ünnepi munkadélutánjain a szülők is belevetették magukat az alkotásba. Volt olyan ragasztási vagy papír hajtási mozzanat, amikor a gyermekek segítettek a szüleiknek. Az elkészült díszeket mindenki büszkén vihette haza.

A Rózsakert Tagóvoda nagycsoportosai a Szomszédok Piacán, Adventi Hangulat címmel, kis műsorral kedveskedtek a szüleiknek és az érdeklődőknek. A Csemetekert Tagóvodában karácsonyi vásár volt. A nagytétényi Kastélymúzeum adventi koszorújának gyertyagyújtásán minden évben jelen vannak a Napocska Napközi Tagóvoda gyermekei, s az első láng fellobbanása után most is ők énekelhettek.

Mint sok-sok éve már, idén is a tizennégy tagóvoda hatvanhárom gyermekcsoportja – az óvodapedagógusok segítségével – készíthette el a kerületben felállított „Mindenki Karácsonyfái” díszeit.

(Viszkocsil Dóra)

A PROMONTOR TV összeállítása: