Ugrás a tartalomra

A mi múltunk, a mi topotékánk

2018. február 02. péntek
A Budafoki Könyvtár várja a régi emlékeket a lakosoktól
A mi múltunk, a mi topotékánk

A Budafoki Könyvtár tájékoztatja olvasóit és a budafoki lakosokat, hogy a 2017 tavaszán elindított Budapest-Budafok topotéka oldal immár közel 950 feltöltéssel gyarapodott.

Fényképek, tárgyak és szövegek is találhatók az oldalon a 22 adományozó jóvoltából. A régmúlt és a közelmúlt városképi és magánemlékei sokak számára jelentenek kutatási, informálódási lehetőséget. Több keresési lehetőség is működik az oldalon: például kulcsszavas, időbeállításos és a tulajdonos neve szerinti, az utóbbi alapján egyben is megjelenik az adományozó összes képe.

Különösen fontos, hogy az elsősorban magánkézben őrzött emlékeket a hozzátartozó információkkal együtt megőrizzük, összegyűjtsük, rendszerezzük és közzétegyük. 
Budafok városrész is folyamatosan változik, megújul. E változást is nyomon követhetjük a feltöltött képek segítségével, hiszen a múlt dokumentálása mellett a jelen megőrzése is feladatunk a jövő számára.

A topotékát a közösség építi, s a topotéka is építi a közösséget. Bárki hozzájárulhat a topotéka bővítéséhez. A Budafok Topotékát a FSZEK Budafoki Könyvtár könyvtárosai gondozzák. A könyvtár várja az önök emlékeit is az alábbi elérhetőségeken: FSZEK Budafoki Könyvtár, 1221, Kossuth Lajos utca 30., budafok.topoteka@fszek.hu, Budafok.topoteka.hu, Facebook.com/topoteka.magyarorszag. (VH)

 

A mi múltunk, a mi topotékánk