Ugrás a tartalomra

A Nyíregyházával játsszuk az első derbit

2017. július 28. péntek
Prukner László vezetőedző: „Nem mi vagyunk az esélyesek, de…”
A Nyíregyházával játsszuk az első derbit

Alig csillapodtak az ünneplés hullámai, már kezdődik is az új bajnokság – magasabb osztályban, az NB II-ben! A BMTE futballcsapata július 30-án egy patinás klubot fogad, a Nyíregyházi Spartacus FC-t, amely újra élvonalbeli terveket dédelget.

A sorsolás szeszélye tehát „rögtön”, a bajnokság nyitányaként, egy erős klubot hoz Budafokra, ezért érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésre, ami biztosan nagy izgalmakkal szolgál majd. Vajon milyen eséllyel lépnek hazai pályára focistáink? – érdeklődtünk Prukner László edzőtől.

– Nem mi vagyunk az esélyesek – szögezte le az edző –, de… Az előző bajnokságban, főleg a Magyar Kupában megmutattuk, hogy bármire képes a csapat, esélytelenül is kivertünk nálunk nagyobb együtteseket. A Nyíregyháza ellen is bármi előfordulhat. Egy biztos, mi mindent megteszünk, hogy jól mutatkozzunk be az NB II-ben.

– Kémkedett a Nyíregyháza után?

– Természetesen megnéztem a csapatukat játék közben és nagyon jó benyomást tettek rám, stabil, erős gárda. Karakteres játékosokat igazoltak és igen jó az edzői, szakmai stábjuk is. Egyébként bajnokesélyesnek tartom csapatukat. 

– Egy hónap alatt hat mérkőzést játszanak! Ehhez komoly kondi kell… 

– Úgy gondolom, sikerült a felkészülésünk, amit szinte nyomban az előző bajnokság után elkezdtünk. Délelőttönként erőnléti edzést tartottunk teremben, délutánonként a százhalombattai pályán edzettünk, mert a miénket felújították.  Edzőtáborban is részt vettünk és több edzőmeccset is játszottunk váltakozó sikerrel, de játékosaink hozzáállásával nem volt probléma. Szerettük volna erősebb csapatokkal is megmérettetni magunkat, hogy jobban „kijöjjenek” a hibáink. Ebben az időszakban nem az eredmények számítanak, hanem a játék, a formába lendülés.

– Az erősítés is számít. Ez hogyan sikerült az elmúlt hetekben?

– Remélem, jól, hiszen ez majd csak az „éles” mérkőzéseken derül ki. Az egyik alapemberünk, Grúz Tamás elment, de leigazoltunk két játékost: Vass Mátét és a kapuba Somogyi Csabát. A fiatalabb játékosokra is gondolnunk kellett, ezért a húsz-, huszonegy éves korosztályból meghívtunk próbajátékra csaknem negyven tehetséget, és közülük választjuk ki azt az öt-hat játékost, akit leigazolunk. Ez éppen most van folyamatban.

– A Nyíregyháza után ki az ellenfél?

– A Dorog, idegenben. Oda is várjuk lelkes szurkolóinkat, mert ránk fér a biztatás!

(Temesi László)


Csizmadia Csaba, a BMTE csapatkapitánya:

– A játékosállományunk nagyon jó, és ami szintén fontos, hogy a pályán kívül is barátok vagyunk, akik küzdenek egymásért, a csapatért. Ez meg is mutatkozott az eddigi eredményeinken, és remélem, a következő szezonban is segít. Sokat köszönhetünk a tulajdonosnak és az önkormányzatnak, hogy biztos háttérrel csak a játékra koncentrálhatunk. Az elmúlt bajnokság után nem sok pihenésre volt lehetőség, nekem például egy hét jutott, mert részt vettem egy tornán, és már kezdődött is a felkészülés a következő bajnoki szezonra, ahol a cél a tisztes helytállás, azaz a középmezőnyben szeretnénk megkapaszkodni. 


MECCSINFÓ ITT! HAJRÁ BUDAFOK!


Indul a fociszezon az NB II-ben. A Merkantil Bank Liga NB II. 1. fordulójáról további információk itt.