Ugrás a tartalomra

A szmogriadó idejére ingyenes a fővárosi tömegközlekedés a forgalomból átmenetileg kitiltott autósoknak

2017. január 25. szerda
A Fővárosi Közgyűlés szerdán a forgalmi engedély felmutatása mellett - szerda délután négy órától - ingyenessé tette a tömegközlekedést azoknak az autósoknak, akik a mostani szmogriadó idején nem használhatják járművüket a kedvezőtlen környezetvédelmi besorolás miatt. A döntés után nemsokkal kiderült: nemcsak a BKK, hanem a MÁV, HÉV és Volán járatok is ingyenesek mostantól.
A szmogriadó idejére ingyenes a fővárosi tömegközlekedés a forgalomból átmenetileg kitiltott autósoknak

Ideiglenes rendeletmódosításról van szó, amelyet a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén egyhangúlag támogatott. A döntést Tarlós István főpolgármester szóban kezdeményezte az ellenzéki javaslatok vitájában, amelyek mindenkinek ingyenessé tették volna a budapesti tömegközlekedést szmogriadó idején. A főpolgármester hangsúlyozta, javaslatával a leginkább rászorulók kaphatnak segítséget. Mint mondta, annak nem híve, hogy a legjobb környezetvédelmi besorolású, vagyis általában újabb és drágább autók tulajdonosai is ingyen használhassák a tömegközlekedést.

Részletek itt.

Friss fejlemény: ingyenessé tették a szmogriadó miatt kitiltott autósoknak az utazást a HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz állami megrendelésű budapesti elővárosi járatain szerda délután négy órától a szmogriadó visszavonásáig - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel. További részletek: http://www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/nemcsak-a-bkk-hanem-a-mav-hev-es-volan-jaratok-is-ingyenesek-mostantol-481590