Ugrás a tartalomra

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték a Városházán - Videóval frissítve!

2017. november 27. hétfő
Budafok-Tétényben már hagyomány, hogy a szociális munka napja alkalmából köszöntik a segítő tevékenységet végzőket a kerület vezetői. November 14-én táncos műsorral és állófogadással fejezték ki nagyrabecsülésüket.
A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték a Városházán - Videóval frissítve!

„Tégy jót és beszélj róla!” – kezdte beszédét Szepesfalvy Anna alpolgármester. Aki hangsúlyozta, a segítő szakmákban dolgozók nagyon sok jót tesznek, viszont kevés szó esik róluk, ezért feladatunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra a munkára, amit ők nap mint nap végeznek.

 

Ezt követően Németh Zoltán alpolgármester, Zugmann Péter alpolgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötték azokat, akik a kerület napján Katona Péter-díjat vehettek át a szociális munka területén végzett kimagasló teljesítményükért. Hajduk Józsefnét virággal köszöntötték, Papp Krisztinát pedig távollétében méltatták.

 

Hajduk Józsefné ötvenedik éve dolgozik a kerület szociális ágazatában. 30 év sérült gyermekek gondozásával és 20 év idősgondozásban töltött idő után - nyugdíjasként is - töretlen energiával, odaadással és nagy empátiával végzi munkáját. Megértő türelemmel tudja végighallgatni az idősek panaszait, mindenkihez van kedves, biztató szava. Bátorítja a betegségből gyógyulót, gyermekként gondozza a megfogyatkozott erejű időseket. Munkatársai önzetlen segítője, mert Erzsikére mindig lehet számítani. Ilyen példaadó emberek adnak mintát a fiatalabb generációnak, és tartják fenn a szociális munka becsületét és rangját.

 

Papp Krisztina 2006 óta dolgozik a Szociális Szolgálatnál. A fogyatékos nappali intézmény új telephelyre költözésével, szakmai tudását, tapasztalatát felhasználva, az akkori csoportvezetővel közösen teremtette meg a kerületi fogyatékos nappali ellátás alapjait. Szakmai precizitása, pontossága, megbízhatósága, munkamorálja, példaértékű. Megbízott csoportvezetőként, és terápiás szakemberként is igyekezett mindig új lehetőségeket, foglalkozásokat bevezetni a klubtagok részére, aktív szervezője, résztvevője az Árpád iskolával szervezett integrált sport napoknak, a nyári életmód táboroknak vagy szabadidős programoknak. Nagyon szeretik a klubtagok, azok hozzátartozói és a munkatársak is. Megfontolt javaslataival, példamutató magatartásával, szakmai tudásával hozzájárul a szolgálat szakmai arculatának alakításához.

 

A Városházi Híradó által Hajduk Józsefnével készített interjú itt:

http://www.budafokteteny.hu/hir/fel-evszazad-az-emberek-szolgalataban,

 

a Papp Krisztinával készített interjú pedig itt érhető el:

http://www.budafokteteny.hu/hir/a-kutyas-terapiatol-a-tankonyhaig

 

 

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN ::

 

A Promontor TV összeállítása: