Ugrás a tartalomra

A Takarítónőtől zengett a Cziffra Központ

2017. május 22. hétfő
Animal Cannibals-koncertre várták a közönséget Nagytétényben
A Takarítónőtől zengett  a Cziffra Központ

Jó hangulatú hip-hop bulivá alakult az Animal Cannibals koncertje és freestyle-versenye a Cziffra Központban. Qka MC (Koller László) és Ricsipí (Dósa Richárd) közkívánatra a Takarítónő című slágerrel indított, majd elhangzott a Péntek, a Mindenki azt akarja, a Minden változik, a Budapest nyáron és a Hazafelé az út veszélyes is.

A közönséget megmozgatva kezdett bele a duó a „Mindenki itt van, aki számít, / Mindenki figyeli, hogy mit mond a másik, / Nálunk mindenkinek van helye a színpadon, / Hát gyerünk, tiéd a mikrofon!” dalszövegbe, ezzel színpadra szólítva a bátor jelentkezőket, akik ügyesen állták a sarat, rappeltek, ahogy csak tellett tőlük.

A nemsokára kerek évfordulót ülő Animal Cannibals folyamatosan koncertezik, és a fiúk gyakran a DJ-pult mögé is odaállnak. Közel tíz tévécsatornán készítettek már saját műsort, félszáznál több videoklipet forgattak, és YouTube-csatornájukon tízmillió feletti nézettséget értek el. Nevükhöz olyan nagyszabású tehetségkutató műsorok és rendezvények fűződnek, mint a Fila Rap Jam, a Hip Hop Mission, a Radio Deejay Mikrofon Mánia, az It’s Rite!, a Roots And Routes projekt vagy az Offline Battle és a Cseh Tamás-program.

Így nem lehet véletlen, hogy egy éve Ricsipí, vagyis Dósa Richárd áll a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzene Kollégiuma élén, aki ebben a minőségében végre nagyban gondolkodhat a hazai könnyűzenei élet helyzetéről, lehetséges irányairól és általában a zenéről.

(Tamás Angéla)