Ugrás a tartalomra

Adventi forgatag Budafok-Tétényben

2018. november 30. péntek
A budafoki Piac téren advent idején különleges programokkal, koncertekkel várják a vendégeket, miközben újra megnyílik a jégpálya is
Adventi forgatag Budafok-Tétényben

Adventi forgatag Budafok-Tétényben Színvonalas programokkal várják a budafok-tétényi lakosokat a Budafoki Szomszédok Piacán az idei adventi időszakban is. Az első gyertya meggyújtása előtt, december 2-án Karsay Ferenc polgármester mond ünnepi köszöntőt, majd Kovács Nóri Betlehemi énekek című szólókoncertje várja a családokat.

A Mikulás is természetesen megérkezik december 6-án, közben a Lévai Tímea–Poppre Ádám duó könnyűzenei koncertje lesz hallható a Piac téren. A szomszédos Szieszta ponton Mikulás-sapkában korcsolyázhatnak a gyerekek a műjégen. Az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása után Joós Tamás énekmondó karácsonyi koncertje varázsol ünnepi hangulatot a térre. Idén is lesz hagyományos fáklyás betlehemi felvonulás, amely a Savoyai Jenő térről indul december 14-én és a Piac téren ér véget, ahol Bognár Szilvia és zenekara Adventi Titoktok című gyermekkoncertjét hallgathatják meg a családok. A harmadik gyertya meggyújtása után, december 16-án az Angyalok szárnyán című műsorral készül a Boró–Szlama duó, december 21-én a kedvenc háziállatok kapják a legtöbb figyelmet. A Karácsonyi szeretet állati sétán minden résztvevőt megajándékoznak egy világító nyakörvvel. A fő cél a kerületben működő Budapesti HEROSZ Állatotthon támogatása adományokkal. Az esti órákban Lézershow Fényszínház festi a falakra az ismert karácsonyi verseket a téren. Az adventi időszak utolsó programja az Oti Vice and Bass karácsonyi koncertje lesz. A Rózsavölgyi Közösségi Házban december 8-án a Rózsavölgyi Népdalkör adventi műsorral készül. December 22-én a Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar ad karácsonyi koncertet.

Karácsonyi Manólázadás tör ki december 6-án az Eötvös Cirkusz porondján. A Klauzál Ház mögött négy napra felépített óriássátorban lélegzetelállító produkcióknak lehetnek szemtanúi a gyerekek és a felnőttek. A műsor során még a közönséget is bevonják a mentőakcióba.

A Rózsakert Baptista Közösség adventi, Együttlét a Klauzál Házban nevet viselő programjára várja az érdeklődőket december 16-án. Lesz betlehemi bábelőadás, kreatív foglalkozás, délutáni tinikoncert, adventi koncert este, majd filmvetítéssel zárul a nap.

A XII. Családi adventi programot a Nagytétényi Polgári Kör a Szelmann Házban szervezi meg december 2-án. Az óvodások és iskolások műsora mellett kézműves-foglalkozás, adventi vásár, bábelőadás és a Télapó-lakban báránysimogató várja a gyerekeket és a felnőtteket.

A Budafoki Református Gyülekezet ökumenikus adventi gyertyagyújtására várnak mindenkit december 2-án a Szent István téren. A meghitt pillanatokban igei köszöntéseket hallhatnak a református, az evangélikus és a katolikus felekezetek képviselőitől.

Adventtől Vízkeresztig címmel idén is programsorozatot szervez a Nagytétényi Kastélymúzeum. Ismét megrendezik a már hagyománnyá vált karácsonyfa-kiállítást koncertekkel, közös gyertyagyújtással.

A kiállítást december 2-án, 11 órakor nyitják meg. December 8–9-én ünnepi divathétvége, 15–16-án sváb hétvége, 22–23-án „édes” hétvége lesz a múzeumban. December 2-án, 8-án, 15-én és 22-én 17–18 óra között a Budafoki Mozart Zenekar, a Nádasdy Kálmán Zeneiskola növendékei és a Kis Amadeus Zenekar koncertezik. Minden vasárnap úgynevezett kakaókoncerteket is meghallgathatnak a gyerekek 11 és 12 óra között. Eközben iparművészeti piac, kézműves-foglalkozások, múzeumpedagógiai programok, tárlatvezetések várják a vendégeket. (Viszkocsil Dóra)


Adventi forgatag Budafok-Tétényben