Ugrás a tartalomra

Adventi készülődés a Maci tagóvodában

2020. november 30. hétfő
Az utolsó novemberi hét elején tagóvodánk ünnepi díszbe öltözött. Az őszi dekorációt felváltották a mikulások, a hóemberek, az angyalkák és minden csoportban elkészültek az adventi koszorúk is.
Adventi készülődés a Maci tagóvodában

Az óvodapedagógusok változatosabbnál változatosabb dekorációval várták a gyermekeket. Kopogtatók, kiscsizmák, rénszarvasok, mikulások készültek vágással, festéssel, ragasztással, hajtogatással, melyekkel az óvoda folyosóit díszítettük, varázslatosabbá tettük. 

November végével idén is megkezdődött az év egyik legszebb időszaka, az adventi készülődés, a várakozás ideje. Az adventi időszak András napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes időszakot öleli fel. Ez az időszak a várakozás, a felkészülés és a reménykedés időszaka; a Karácsonyra való lelki előkészületé. A várakozás és készülődés azonban nem csak az adventi koszorú készítéséből, a gyertyák meggyújtásából áll. A gyerekek változatos tevékenységek által megélik a karácsonyvárás hangulatát, átérzik az összetartozás örömét. Megismerik az adventtel, a karácsonnyal kapcsolatos hagyományokat, szokásokat, ezáltal erősödik közösségi érzésük, elsajátítják a szociális viselkedési formákat, átélik az örömérzés élményét. Óvodánkban nagy hagyománya van ebben az időszakban a mézeskalács készítésének is, ami idén sem fog elmaradni.

Úgy gondolom, hogy a betlehemes játékokkal, a karácsonyi történetek dramatizálásával, a karácsonyi énekekkel minden csoport átéli ennek a csodálatos időszaknak a hangulatát.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kollégánknak, gyermeknek és szülőnek!

Adventi készülődés a Maci tagóvodában

Kovács Róbert Jánosné

tagóvoda - vezető és

                                                                                                                            

                                                                                                              Malaczkovné Orbán Judit

                                                                                                                      intézményvezető