Ugrás a tartalomra

Állami támogatás a bringaparknak

2020. július 15. szerda
Negyvenmillió forintot nyertünk az új létesítményre
Állami támogatás a bringaparknak

A kerület önkormányzata az Országos Bringapark program keretében 40 millió forintos támogatást nyert el az államtól kerékpáros pumpapálya építésére. Az új létesítményt a villamoselágazásnál lévő területen valósíthatják meg. Az önkormányzat további 88,5 millió forint saját forrást biztosít az úgynevezett Elágazás park első ütemének megvalósítására.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az országos görparkok, bringaparkok létesítéséről szóló támogatási programokról szólva nemrég közölte: a kormány nagy hangsúlyt fektet a test és a lélek egyensúlyára. Ezért olyan programokat dolgoztak ki, amelyek az óvodától egészen az élet végéig mindenkinek biztosítják a mozgás lehetőségét. Nem csupán a versenysportot fejlesztik, hanem a szabadidőset is. Ennek szerepe van az elhízás, a daganatos és a szívbetegségek megelőzésében – jelentette ki a miniszter.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úgy vélekedett: ha meg akarják szólítani a fiatalokat, versenyképes szórakozási lehetőséget kell nekik biztosítani a mobiltelefonos játékokkal szemben. A kabinet jelentős összegeket szán a sporteszközök fejlesztésére. Kormánybiztosságuk sok pénzt kapott, ebből különböző pályázatokat írtak ki, szorosan együttműködve az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi). Kiemelte: fontosnak tartották, hogy olyan szabadidőparkok épüljenek, amelyek valóban megfelelnek a fiataloknak, ezért a sportszövetségeket is bevonták az előkészítésbe. (VH)

Állami támogatás a bringaparknak