Ugrás a tartalomra

Focibravúr - Budafok MTE: Siker a csapatnak, ünnep a kerületnek!

2017. április 25. kedd
ÁLLÁSPONT – Szepesfalvy Anna alpolgármester
Focibravúr - Budafok MTE: Siker a csapatnak, ünnep a kerületnek!

Idézhetnék nagy klasszikusokat, hogy nem értek a focihoz, bár ez ebben a formában nem lenne igaz. Négyévente kétszer érdekelnek futballmeccsek, a világ- és az Európa-bajnokságok idején. Mégis, most azon veszem észre magam, hogy érthetetlen tabellákat böngészek, esélyeket latolgatok, hiszen a 10 millió fociszakértő országa vagyunk – miért pont én maradjak ki?

 

És ez itt a lényeg! A részvétel, mert olyan dolog történt most Budafok-Tétényben, amire még nem volt példa: a BMTE történelmet írt, a legjobb négybe került a Magyar Kupában, és ebben a közösségteremtő ünnepben bárki részt vehet, aki átérzi ennek örömét. A szurkolás már csak ilyen, befogadó és nem kirekesztő, ha szívből történik.
Sokan láthatták azt a rajongói videót a kerület Facebook-oldalán, amiben óvodásoktól nyugdíjasokig, hentesektől vállalkozókon keresztül tűzoltókig mindenki egy emberként kiabálta, hogy HAJRÁ, BUDAFOK! Ennek a nagymúltú csapatsportnak van valami olyan különleges varázsa, amitől még azok is közösségbe rendeződnek, akik amúgy csendes hétköznapjaikban azt se tudják, mi az a Magyar Kupa. És ez érték, amit meg kell becsülnünk. Sokkal könnyebb ugyanis a hétköznapokban arra koncentrálni, amiben különbözünk. Most viszont van valami, köszönhetően egy csapatnyi fiatal sportembernek, amiben egyetérthetünk, amiért együtt szurkolhatunk, amiért együtt, egyszerre kiálthatjuk: Hajrá, Budafok!


A kerület vezetése szeretné, ha minél többen részesei lennének ennek a ritka kegyelmi pillanatnak, együvé tartozásnak, ezért szurkolói sálakat csináltattunk, hogy szépen látszódjon a Groupama Arénában, sokan vagyunk, együtt szurkolunk!


A visszavágóra május közepén, itt, Budafokon kerül majd sor, a Fradit látjuk vendégül. Remélem, minél többen eljönnek! Szurkoljunk, buzdítsuk együtt a BMTE focistáit, az eredménytől függetlenül zengjen hangosan, hogy HAJRÁ, BUDAFOK! 


 

Focibravúr - Budafok MTE: Siker a csapatnak, ünnep a kerületnek!