Ugrás a tartalomra

Állta a sarat BMTE a szlovén bajnok ellen

2019. február 05. kedd
Tíz csodás cateži nap, amely – reméljük – megrengeti a világot
Állta a sarat BMTE a szlovén bajnok ellen

Ha egy edzőtáborozásról azt mondja a vezetőedző, hogy még a magas elvárásokat is túlteljesítette, akkor ott nem lehet nagy baj. Márpedig Csizmadia Csaba, a Budafoki MTE szakvezetője így vélekedett a múlt csütörtökön befejeződött szlovéniai felkészülésről, melynek során a szlovén és a horvát labdarúgó-válogatott egykori futballparadicsomában, fűtött pályákon gyakoroltak az NB II vasárnap kezdődő tavaszi idényére.

Terme Čatež Spa – így hívják a szlovén Riviérénak is nevezett, Száva-parti üdülőkomplexumot, ahol a BMTE tíz napon át készült a vasárnap – számunkra Dorogon (14.00 óra) – kezdődő tavaszi idényre. Csizmadia Csaba edző legénysége négy mérkőzést játszott a tíz nap alatt, ezek közül vitathatatlanul az Olimpija Ljubljana, az aktuális szlovén bajnok – jelenleg az élvonalbeli pontvadászat második helyezettje – elleni 2-2-es döntetlen a legértékesebb eredmény, amelyet 2-0-s hátrányból felállva értünk el, Pölöskei Péter duplájának 
köszönhetően.
– Jómagam a két utolsó összecsapást láttam, akkor látogattam meg a csapatot. Előbb 2-1-re legyőztük a szlovén másodosztályú Brežicét, majd szikrázóan kemény meccset vívtunk a horvát élvonalbeli HNK Goricával. Kettő-nullra vezetett az ellenfél, innen kiegyenlítettünk, helyzetünk is volt a 3-2-höz, de a végén a horvátok szereztek két gólt, és 4-2-re nyertek. A harmadik góljuknál Gohér Gergőt két kézzel kilökték a labda alól, így került helyzetbe a csatáruk, a bíró behunyta a szemét. Érezhette a játékvezető, hogy elcsalta a meccset, mert miután lefújta a találkozót, futva menekült be az öltözőbe… – újságolta Jakab János, a BMTE tiszteletbeli elnöke.
A tapasztalt sportvezető szerint határozottan erősödött a keret Kovács Zoltánnal, a rutinos kapussal, a Csíkszeredából – Kaposvár érintésével – érkezett Csiszer Balázzsal, a védelem valamennyi posztján bevethető védővel és Kulcsár Kornéllal, az egykori U19-es válogatott középpályással. Csiszer többször is szerepelt a székely válogatottban Csizmadiával, a védelem közepén áttörhetetlen falat alkottak, őket tehát nem kell bemutatni egymásnak.
– Nem akarok fölöslegesen hurráhan-gulatot kelteni, de a vasárnapi tavaszi rajton, Dorogon jó eredményre számítok, már csak azért is, mert a sérültjeink kezdenek felépülni, Filkor Attila például jól teljesített Szlovéniában, gólt is szerzett. És azt feltétlenül írja meg, hogy betegeskedő fiatal játékosunkat, Fekete Mátét – a legendás Dobesch Gyula bácsi unokáját – visszavárjuk! (Ch. Gáll András)

Állta a sarat BMTE a szlovén bajnok ellen Állta a sarat BMTE a szlovén bajnok ellen