Ugrás a tartalomra

Amatőr színjátszóból profi énekes

2015. augusztus 28. péntek
Pál Dénes énekesi pályája hobbinak indult, a klasszikus stílus mellett érdeklődött a musicalek világa iránt is
Amatőr  színjátszóból profi énekes

Paál Dénes középiskolás korában csatlakozott a Musical Műhely Miskolc amatőr társulatához. Huszonegy évesen azonban már szerette volna kipróbálni magát, tudni akarta a szakmai zsűri és a közönség véleményét, kíváncsi volt arra, hogy hol tart, ezért jelentkezett a The Voice – Magyarország Hangja című műsorba, amelyet meg is nyert.

Pál Dénes két egymást követő évben a Dal című eurovíziós dalválasztó show-ban is feltűnt, ahol 2014-ben már a döntőben énekelhette Brave New World című dalát. A Sztárban sztár résztvevőjeként nagy sikerrel imitálta többek között Szécsi Pált, Somló Tamást, Szinetár Dórát és Zsédát is, nem véletlen hát, hogy kiérdemelte a Magyarország legsokoldalúbb előadóművésze címet. A szociálisan érzékeny, fiatal énekes a díjként kapott egymillió forintot gondolkodás nélkül felajánlotta az S. O. S. Gyermekfalvak Alapítvány részére.
– Sikerekben gazdag három évet tudhat maga mögött. Milyen volt eddig és milyen lesz a 2015-ös év?
– Jól és mozgalmasan telik, főként munkával, mert szerencsére sok fellépésem van. Az eddigi helyszíneken mindig szeretettel vártak, ezért azt remélem, hogy a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon is kedveli majd a műsorunkat a közönség. Késő tavasszal jelent meg az új dalom Élessz fel címmel, amelynek munkálataiban szövegíróként én is részt vettem. A dal szerzői egyébként Diaz és Szakács Gergő, a szövegen pedig Major Eszterrel dolgoztunk együtt. Úgy gondolom, hogy előadóként akkor tudom igazán hitelesen képviselni a saját dalaimat, ha már a kezdetektől részt vállalok a születésükben, így ezt az irányt tartom követendőnek a jövőben is. Új dalokon dolgozunk, a karácsonyi szezonra pedig különleges koncerttel készülünk.
– Milyen élményekkel gazdagodott első élőzenés koncertjén?
– Tavaly ősszel mutatkoztunk be a zenekarommal a Cotton Clubban. Az együttes minden tagja nagyon jó zenész, emellett remek emberek. Már az első próbán érződött, hogy megvan közöttünk az összhang, így a koncerten csapatként tudtunk együtt zenélni. Nagyon örültünk a telt háznak, de főleg annak, hogy miattunk ennyi ember eljött. Még nagyon a pályám elején járok, de bízom benne, hogy egyre több ember ismer majd meg a zeném által. 
– Milyen létszámú közönségre vágyik?
– Nekem már a színjátszó csoportban is azt tanították, hogy három ember előtt is ugyanúgy kell játszani, ahogy háromezer előtt. Ez a zenénél sincs másképp. Énekesként volt szerencsém fellépni tízezres tömeg előtt, de ugyanakkora örömmel tölt el az akár kisebb létszámú, de annál lelkesebb közönség is.

Tamás Angéla


Amatőr  színjátszóból profi énekesKattintson a Budafoki Pezsgő-

és Borfesztivál honlapjára!

Fellépők, borászatok bemutatkozása,

tudnivalók, képek és minden infó

várja a fesztiválról!