Ugrás a tartalomra

Április 30-ig várják a véleményeket a kerületi közlekedésről

2019. április 29. hétfő
Az önkormányzat által elindított társadalmi egyeztetésen az Ön véleményére is számítanak. Mondja el, mit gondol a kerületi közlekedésről és parkolásról!
Április 30-ig várják a véleményeket a kerületi közlekedésről

Az utóbbi években több új parkoló is létesült, ennek ellenére kerületünkben – elsősorban Budafok belvárosában – sokszor még mindig gondot okoz a parkolás. A legforgalmasabb intézmények, mint például a Városháza, posta, rendőrség, Kormányablak, szakrendelő sok látogatót, ügyfelet fogadnak, illetve sokan innen folytatják útjukat a centrum felé közösségi közlekedést használva.

Az önkormányzat már tavaly elkezdte a kerületi parkolási szokások felmérését, személyes kérdőívek segítségével. A helyszínen végzett felmérés rámutatott, hogy sokan P+R parkolóként használták a Budafoki Szomszédok Piacának parkolóját is, ezért a Piac látogatóinak sokszor nem maradt hely. Ennek megoldására módosult a Piac parkolójának rendje, mely nyitvatartási időben 2 órában maximálja a várakozás időtartamát.

Idén az önkormányzat folytatja a kérdőíves lakossági felmérést, és társadalmi egyeztetést indított a témában. Ennek keretén belül, a megváltozott adózási rendszer tájékoztatója mellett elhelyezett kérdőív formájában keresik meg az autósokat és mérik fel igényeiket, szokásaikat. A levél tartalmazza az Önkormányzati Hivatali Portál ismertetőjét, a parkolási kérdőívet, egy válaszborítékot, valamint egy ajándék parkolóórát, melyet akár a Piactéren is lehet használni.

A válaszokat postán is el lehet juttatni a mellékelt válaszborítékban, illetve leadható a Városházán, de a kérdőív online is kitölthető a www.budafokteteny.hu/autosfelmeres oldalon 2019. április 30-ig.

Az önkormányzat a probléma megoldását a kerületi lakosokkal szeretné megtalálni, ezért fontos, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívet, hiszen ezek alapján tudnak további döntéseket hozni a kialakult helyzet megoldására.