Ugrás a tartalomra

Adomány a Krízis Alapítványnak

2011. január 13. csütörtök
Mosógépet, vasalót, ruhákat és cipőket vásárolnak a Krízis Alapítvány munkatársai azzal a 300 000 forintos utalvánnyal, amit a Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpont ajánlott fel a szervezetnek.
Adomány a Krízis Alapítványnak

Az adományt karácsony előtt nyújtotta át Frank János, a pláza igazgatója Mészáros Péter kuratóriumi elnöknek és Graszl Tibornak, az alapítvány által fenntartott átmeneti otthon vezetőjének.

Az otthonban jelenleg 15 gyermek él, néhányan édesanyjukkal együtt költöztek hozzánk - mondta Graszl Tibor, az otthon vezetője. - Kétharmaduk karácsonyra is nálunk maradt, őket személyre szóló ajándékokkal, vacsorával és egy kis műsorral leptük meg. A rászorulók legfeljebb egy évig tartózkodhatnak nálunk, a helyükre mindig újak érkeznek, akiket fel kell ruháznunk. A Camponától kapott 300 000 forintos utalvánnyal ezért elsősorban ruhákat és cipőket veszünk, de szükségünk van egy mosógépre, egy vasalóra és játékokra is, köztük egy új csocsóasztalra.

1999-es megnyitásától rendszeresen támogatja a Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpont a kerületi Krízis Alapítványt. A szervezet egy átmeneti otthont és kiléptető házat tart fenn 1993 óta. Az alapítvány célja az átmenetileg krízishelyzetbe került családokból a gyermekek kiemelése, újraszocializálása, illetve a család egyesítése. Az alapítvány munkatársai a gyermekek képességeit fejlesztik, tanuláshoz és közösséghez szoktatják őket, a nagykorúvá vált, de magukra maradt fiatalokat pedig utógondozzák.