Ugrás a tartalomra

Megújul a "Könyvet házhoz" szolgáltatás

2011. január 25. kedd
Szabolcs Attila polgármester és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója január 24-én együttműködési megállapodást írt alá a budafoki könyvtárban.
Megújul a

A 2003-ban megkötött, majd 2008-ban és most megújított együttműködési megállapodás a "Könyvet házhoz" szolgáltatás folyamatos biztosításához teremti meg a szükséges feltételeket a kerületben, ami idős, beteg, mozgásukban korlátozott, lakáshoz kötött emberek számára biztosítja könyvtári könyvek, öregbetűs könyvek, folyóiratok, hangoskönyvek, CD-k, valamint igény esetén lejátszóeszközök házhoz szállítását.

A szolgáltatás a budafoki és a nagytétényi könyvtárak dokumentumkínálatára támaszkodik és könyvtárosaik közreműködésével valósul meg. A kiszállítás a Szociális Szolgálat gépkocsijával, a szociális intézmény munkatársainak segítségével történik.

Budafok-Tétényben tavaly 26 rászoruló vette igénybe a szolgáltatást. Ennek során 235 kölcsönzés alkalmával 1457 dokumentum jutott el az érdeklődőkhöz, az Idősek Napközi Otthonába pedig színes folyóiratainak korábbi számait juttatja el a könyvtár. Jó a kapcsolat a Szociális Szolgálat fogyatékosokat támogató klubjával, a Napraforgó Klubbal is.