Ugrás a tartalomra

Brunszvik-díjas díszpolgár

2011. január 26. szerda
Brunszvik Teréz-díjat kapott Felvégi Józsefné, kerületünk díszpolgára, aki 1973 óta dolgozott a kerületi óvodákban, 27 évig vezette az Anna utcai tagóvodát.
Brunszvik-díjas díszpolgár

A díjjal Felvéginé Marika óvodapedagógiai szakmai munkásságát ismerték el. Az ő nevéhez fűződik az integrációs óvodai nevelés alapjainak megteremtése, azaz a sérült és egészséges gyermekek együttnevelésének programja. Szakmai életének legnagyobb sikere e program országos szintű bevezetése.

A közéletben is nagyon aktív. Mindenkit biztat a közügyekért való bátor kiállásra, a kerületi rendezvényeken való részvételre. Az évente megrendezett rehabilitációs kongresszuson rendszeresen tartott előadásokat. A Gyermekfogászati Prevenciós Szolgálatnál több, mint két évtizedig látta el az érdekvédelmi feladatokat. Két és fél évig önkéntesként dolgozott a XXII. kerület Kápolna utcai Reménysugár Habilitációs Intézetben. Munkája jelentős szakmai lapokban kapott publicitást, sokan jártak hozzá hospitálni, szakdolgozatot írni. Több kitüntetés birtokosa, például: Kiváló társadalmi munkás, Kiváló munkáért díj, Budapestért jelvény, Pedagógus szolgálati emlékérem és 1997-ben az Év Pedagógusa Díj. Felvégi Józsefné a kisgyermekek oktatására-nevelésére tette fel az életét, bevonva a családokat is. Ajtót nyitott a sérült gyermekek számára a normális közösségi életbe való bekapcsolódásra. Szakmai és magánélete egyaránt példaértékű, pályafutása a szívvel-lélekkel végzett szolgálatról szól.

Január 21-én dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kulturális és oktatási díjakat adományozott kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészeknek, művészeti alkotó közösségeknek, könyvtárosoknak és a kultúra támogatóinak, valamint egyetemi oktatóknak, pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak és neveléstudományi kutatóknak az Iparművészeti Múzeum aulájában.
a kulturális terület elismeréseit összesen huszonhatan vehették át, hetvenhatan pedig oktatási-nevelési díjban részesültek.
Brunszvik Teréz-díjat kapott többek között Felvégi Józsefné, a XXII. Kerületi Egyesített Óvoda, Tündérkert Tagóvoda nyugalmazott óvodavezetője.