Ugrás a tartalomra

Szabadidőpark Újbuda és Budafok határán?

2011. február 16. szerda
Elméletben 2008. óta folyamatban van egy szabadidős sportpark építése Albertfalván, a 18-as villamos végállomásához közel, a valóságban viszont alig látható a beruházásból valami.
Szabadidőpark Újbuda és Budafok határán?

Jelenleg felülvizsgálják az Újbuda és Budafok határára tervezett szabadidőpark megépítésére és üzemeltetésére 2007-ben kötött 20 éves bérleti szerződést, mert a beruházó cég nem teljesítette a szerződésben foglalt határidőket. A bérbe adott területen szabadidőközpont, sportpark és közpark is épült volna, később pedig ide tervezik majd az új Duna-hidat is.

A szerződés szerint a beruházónak az első három évben, 2011. március 1-ig nem kellett bérleti díjat fizetnie, de a cég további haladékot szeretne. Ebbe az újbudai önkormányzat már nem ment bele, egyben megvizsgálja a bérleti szerződés felmondásának lehetőségét, mivel az ingatlanon nincs a beruházás tényleges megkezdésére utaló fejlesztés, a szerződésben foglalt határidőknek a beruházó cég nem tett eleget.

Mivel a terület római kori légiós régészeti értékeket is tartalmazott, bevonták a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt (KÖH) az engedélyeztetési eljárásba. Azóta a régészeti feltárás már megtörtént, nem lett volna akadálya a beruházásnak. A 14 méter magas sídomb építésére két éve kértek és kaptak engedélyt, ehhez egy földkupac már megépült, de azóta nincs újabb fejlesztésre vonatkozó terv, vagy előkészület.

Lengyel Krisztina