Ugrás a tartalomra

?tépítés a Növény utca térségében

2011. február 24. csütörtök
Az M0 déli szektorának bővítéséhez kapcsolódóan új, korszerű, a jelenleginél jóval biztonságosabb közúti kapcsolat épül a 6-os út és a Nagytétényi út között.
?tépítés a Növény utca térségében

A munkálatok ideje alatt nem biztosítható a gyalogosok közlekedése, ezért várhatóan február 25-étől lezárják a Növény utca Nagytétényi út és 6-os főút közötti szakaszát, a Növény utca Horgásztelep felőli szakasza viszont folyamatosan megközelíthető lesz.

A kivitelező térítésmentesen minibuszjáratot biztosít a Horgásztelepen lakók számára a Növény utca és a Campona bevásárlóközpont között.

Az autóbusz 20-25 perc járatsűrűséggel közlekedik,

  • munkanapokon 7 és 9 óra, illetve 13 és 17 óra között,
  • szabadnapokon 8 és 12 óra között,
  • munkaszüneti napokon a minibusz nem közlekedik.

A busz egyik megállóhelye a Növény utca Balin utca és Naphal utca közötti szakaszán, félúton lesz, a másik a Campona bevásárlóközpont Növény utca felőli oldalán, a Nagytétényi út Növény utcai csatlakozása közelében.

A mozgássérültek szállítását az önkormányzat Szociális Szolgálata végzi el, ugyancsak térítésmentesen.

A létesítmény átadását követően

  • az autósok, kerékpárosok, gyalogosok a jelenleginél biztonságosabban közelíthetik meg a Horgásztelepet, mind a vasút, mind a főút különszintű keresztezésével, jelzőlámpa nélkül haladhatnak át,
  • az új Növény utcai csomópontban mind a Nagytétényi út felöl, mind a 6-os úton a Budapest centrum felől és a városhatár felől érkező gépjárműforgalom különszinten keresztezi a MÁV-vágányokat,
  • a megépülő aluljáróban a kerékpáros és gyalogosforgalom számára is alakítanak ki helyet,
  • a 6-os út és a Horgásztelep kapcsolata továbbra is megmarad.

Az építési munkák befejeztével korszerű, a jelenleginél lényegesen biztonságosabb közlekedést lehetővé tevő csomópontot alakul ki, amely egyszerre biztosítja az M0 - Nagytétényi út (Dél-Buda) közötti kapcsolat fejlesztését, és tehermentesíti a XXII. kerület belső úthálózatát.

Köszöni türelmüket és megértésüket a beruházó
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt
www.nif.hu

Kapcsolódó: Lezárták a Növény utcai aluljárót