Ugrás a tartalomra

Díszpolgárok találkozója

2011. április 20. szerda
Kedves hagyomány, hogy tavasszal bensőséges háziünnepségen köszöntik díszpolgáraink a március 15-e alkalmából megválasztott új díszpolgárt.
Díszpolgárok találkozója

Az eseménynek hagyományosan a Lics Pincészet ad otthont, ahol a "Díszpolgárok fala" is hirdeti a találkozókat. Az idei a nyolcadik alkalom volt, a szervezők - a Klauzál Gábor Társaság és a Budafok-Tétény Múlt Jelen Jövő Asztaltársaság - az április 15-ei összejövetelt a már kialakult hagyományok szerint rendezték.

A budafoki pincészet nagy kóstolótermét megtöltötték díszpolgáraink, családtagjaik, a meghívottak, és természetesen nem hiányoztak a díjat adományozó önkormányzat képviselői sem. Ott volt Németh Zoltán országgyűlési képviselő, Szabolcs Attila polgármester, Karsay Ferenc és Zugmann Péter alpolgármester és több önkormányzati képviselő.

Dr. Mészáros Péter, az asztaltársaság egyik alapítója köszöntötte az egybegyűlteket és sorban méltatta díszpolgárainkat. A nemrég elhunyt Munkácsy Károlyra néma főhajtással emlékeztek, életének, munkásságának néhány pillanatát vetített képek elevenítették fel. Ezután a találkozó legérdekesebb mozzanata következett: a díszpolgári címet tavaly elnyert Felvégi Józsefné átadta a képzeletbeli stafétát az új díszpolgárnak, Hegedűs Endre zongoraművésznek, méltatva a neves társaság új tagját, kerületünk közismert, méltán népszerű, világjáró lakóját.

Adni jobb, fontosabb, mint kapni - kezdte Hegedűs Endre bemutatkozó beszédét. Mint mondta, szeretettel, mosollyal, muzsikával "harcol" kultúránk megőrzéséért, teszi ezt szűkebb hazájában, Budafok-Tétényben és a világ sok-sok részén egyaránt.
(Hegedűs Endre a nemzetközi és a hazai hangversenyélet ismert szólistája, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetének zongoraprofesszora. Szólistaként és kamaraművészként rendszeresen koncertezik itthon és külföldön. Több neves díj birtokosa, több nyelven beszél és jelentős a jótékonysági tevékenysége is.)


?lló sor balról jobbra: Nemes László, dr. Kárpáti Zoltán, dr. Szincsák József,
dr. Mészáros Péter, dr. Köteles György, Garbóci László.
??lnek balról jobbra: dr. Joó Ernő, Priska József Tamás,
Hegedűs Endre, Felvégi Józsefné, Pelikán Imre

Az i-re a pontot a közös koccintás, és a díszpolgárok falát gazdagító új tabló leleplezése tette fel. Természetesen nem maradhatott el a közös fotózás sem, díszpolgáraink csoportképének elkészítésére jobb alkalmat keresve sem találhattunk volna.