Ugrás a tartalomra

Korszerű, versenyképes üzemet adtak át Budafokon

2011. június 20. hétfő
Június 16-án avatták fel a Budaval Papírfeldolgozó Zrt. Gyár utcai új üzemét.
Korszerű, versenyképes üzemet adtak át Budafokon

A Budaval Papírfeldolgozó Zrt. öntapadós címkék előállításához szükséges nyomdai alapanyagokat gyárt. A cég Gyár utcai új üzemének átadási ünnepségére minden partnerüket meghívták. A 100 százalékban magyar tulajdonú cég a magyar piac 30%-át a magáénak mondhatja, de a szlovák, a cseh és a román piacon is jelentős a részesedése. Olaszországban az egyik új gépük beszerzésére leányvállalatot hoztak létre, mert a speciális ismereteket kívánó berendezés összeszerelését nem bízhatták másra.

Avató beszédében Zugmann Péter alpolgármester kiemelte: az ország gazdasági növekedéséhez csak a hazai vállalkozások megerősödésén át vezethet az út. Örvendetes, hogy a cég történetének legnagyobb fejlesztési projektje a mi kerületünkben tudott megvalósulni. Nem sokkal korábban a szomszédos csomagolástechnikai cég projektjéhez gratulálhattunk az egykor patinás papíripari múltjáról is ismert, budafoki Gyár utcában. Ezzel remélhetőleg a helyi papíripar korábbi hányattatásai most újjáéledésének és felvirágzásának lehetünk tanúi. Az ilyen sikerek a munkanélküliség elleni küzdelemnek is fontos részesei, hiszen a beruházás - túl a vállalkozás fejlődésén - a foglalkoztatottság kerületi növekedéséhez is hozzájárul.

Reszegi László, a tulajdonos elmondta, hogy a vállalkozás fennmaradása a kitartásnak, a piac beható ismeretének és a folyamatos tanulásnak köszönhető. "Nem tudtuk, hogy nem lehet megcsinálni, tehát megcsináltuk" - tréfálkozott a technológiai problémák kapcsán. Különösen tanulságos volt egy indiai szakmabeli története, akit a konkurencia kivásárolt a saját üzeméből, ahol most alkalmazott. A fejlesztésekkel és a nemzetközi piacra lépéssel éppen ezt a sorsot akarja elkerülni a Budaval.

A vendégek a belsőépítészetileg is igényes, megújult irodaház megtekintése után a szomszédos üzemcsarnok vadonatúj gépeit is megtekintették. A teljesen automatizált gépsorok mellett a fizikai munka sem a régi.

 

Az 1,1 milliárd forintos beruházást Európai uniós hitelkonstrukció tette lehetővé.