Ugrás a tartalomra

A golf is keresi a jövő olimpikonjait

2011. augusztus 15. hétfő
A rendszerváltás után Budafok-Tétényben nyílt meg az első budapesti golfpálya, melyet még kettő követett. A három budapesti golfklub háromfordulós bajnokságot rendezett a magyar golf megszületésének századik évfordulóján.
A golf is keresi a jövő olimpikonjait

Az Első Budapest Nyílt Golfbajnokság fővédnöke Kovács "Koko" István, olimpiai, Európa- és világbajnok ökölvívó volt.
Július 31-én rendezték a harmadik fordulót a kerületünkben működő Highland Golf Club & Academy közel háromezer méter hosszú, kilencszakaszos pályáján. Hetvenhat golfjátékos állt rajthoz, kora reggeltől késő estig, háromfős csapatokban játszottak végig 18 szakaszt.

Tizenegy kategóriában díjazták a legjobbakat, az esti záróceremónián a Highland-fordulót, valamint az összetett eredményeket is értékes ajándékokkal jutalmazták.
Az összesített bruttó kategória első helyezettének járó díjat Petkovics Bálint vehette át.  Felkerült rá az a kék zakó is, amelyet ezentúl minden jövőbeli Budapest Bajnok büszkén viselhet. Nem sokkal maradt le mögötte Horváth Marcell, aki a legjobb Highlandes játékos lett. A hölgyek között érdemes kiemelni Oltványi Katalin, Csomor Csilla, Bozó Dia és Vu Fanny teljesítményét, a férfiaknál Suba ?dám, Buna Edvin, Gratzl Ferenc és De Pelsmeaker Pros ért el kimagasló eredményt.

A kerületi versenyfordulóra eljött Szabolcs Attila polgármester is. Ajándékát, egy óriáspezsgőt különdíjként az összetett legjobb Highland-játékos, Horváth Marcell vehette át. Jelenlétével emelte  a bajnokság rangját a Magyar Golfszövetség új főtitkára, ?dám Lilla is.

Az egykor szemétlerakónak használt terület szép zöld gyeppé változott, húsz percre a belvárostól nyugodt természeti környezetben lehet ennek a nemes sportnak hódolni. Ez a négy éve működő golfklub a kerület sportéletében egy olyan színfolt, amelyre büszkék lehetünk. Szabolcs Attila a díjátadón elmondta, hogy a kerületi iskolákat szeretné jobban bevonni a golféletbe, hiszen most, hogy a golf is olimpiai sportág lesz, valahol meg kell keresni a jövő olimpikonjait.