Ugrás a tartalomra

Európa 9. legjobb sportprogramja

2011. október 05. szerda
Az önkormányzat Futafok 2011 címmel kerületi futóversenyt és egészségnapot rendezett a Campona főbejárata és a Nagytétényi út által határolt területen.
Európa 9. legjobb sportprogramja

Több mint 4200 futó állt rajthoz 2011. október elsején az óvodástól nagypapáig, a kerület apraja-nagyja futott a Campona körül, a bátrabbak pedig görkorcsolyával a lábukon mérték össze erejüket.

Az egyes futamok eredménylistái letölthetők Âť

Az önkormányzat által rendezett versenyen a régebbi gyakorlattól eltérően három éve minden korosztálynak külön futamot tartanak és bár iskolai futóverseny, benevezhettek az óvodások és a felnőttek is. 410-en érkeztek az óvodás korcsoportból, a felnőtt korosztályból 604-en indultak el.

A görkorcsolyások versenyében és a díjak kiosztásában részt vett az esemény díszvendége, Kangyal Balázs 237-szeres válogatott jégkorongozó és egykori mestere, Karsay Ferenc alpolgármester. Díjakat osztott Németh Zoltán, a kerület országgyűlési képviselője, Mitnyan György a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke, Freyer Tamás a Rendőrtiszti Főiskola docense és Szlatényi György a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára, valamint Paulikné ?cs Magdolna, a Campona rendezvényszervező menedzsere.

A színpadon Czanik Balázs, Magyarország egyik legismertebb aerobik mester edzője és csapata ""Mozdulj rá!"" címmel egésznapos aerobik-roadshow bemutatót tartott, emellett a kerületi tánccsoportok is bemutatkoztak a szépszámú közönségnek.

A Doktor Natursziget Egészségpatikák szervezésében pedig két tucat kiállító vállalta fel az egészséges életmód népszerűsítését a betegségek megelőzésének és gyógyításának alternatív megoldásaival, az Egészséges Életért Alapítvány támogatásával pedig a látogatók ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt. A Barcelonai Tartományi Tanács Kommunikációs Igazgatósága az Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Főigazgatóságának égisze alatt 2011 februárjában adta ki az Egészséges Fizikai Tevékenységekről és Sport Programokról szóló Európai Útmutatóját azzal a céllal, hogy a "legjobb gyakorlatok" tapasztalatai gazdát cserélhessenek, valamint hogy előmozdítsák az innovatív egészséges fizikai tevékenységek és sportprogramok fejlődését. Az Euro Sport Egészség Projektben részes partnerek a 2010. április és október közötti periódusban összesen 77 programot állítottak össze, amelyből végül 37-et választottak ki, mint "legjobb gyakorlatot" a sport és a fizikai tevékenység területén. A 37 "legjobb gyakorlat" közül a Futafok rendezvény az előkelő 9. helyezést érte el.

Főtámogatók: Telekom Rt. Campona Rt. Balázs Fitness. Kiemelt támogatók: FKF Zrt, Tesco, Klauzálház, OTP, CLB, Packaging kft, Egészséges Életért Alapítvány.

Támogatók: Solarco Kft, Budapesti Különleges Mentők, ?lomautó kiállítás, Tropicarium, Bahlssen, Kellogs, Bakosfa Kft, Polgárőrség, Hófehér Fóka Bt, Top-Cop Security Kft, Campona Kalandpark, Doktor Natúr Sziget Egészség Patikák, Kohl"™s Kitchen, Timp kiadó, Bruccner Pékségek, Arónia Kft, Aquamedia Kft, Dr. Rubin, Szörényi Optika, Optiris Optika, Dr. Aliment, Viniseera, Bridge, Glutenix, Biopont, Biogreen, Reok Cecillia, Édes Erdély ízei, EFX karkötő, Egészségsziget.