Ugrás a tartalomra

Elfogták a gombatermesztő feltételezett gyilkosát

2012. február 13. hétfő
Egy hónappal a kerületi emberölés után Szigeti József alezredes sajtótájékoztatón számolt be a Gyula vezér úti rablógyilkosság sikeres felderítéséről.
Elfogták a gombatermesztő feltételezett gyilkosát

Elfogták a gombatermesztő feltételezett gyilkosátJanuár 13-án késő délután holtan találták M. Gábor 58 éves, gombatermesztéssel foglalkozó vállalkozót, a XXII. kerületben. A férfi holttestére a Gyula vezér úton, egy gombapincészetben találtak rá. Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján a férfi bűncselekmény áldozata lett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói eljutottak a 44 éves M. Zoltán budapesti férfihez, aki beismerte, hogy a 34 éves T. U. György budapesti férfivel követte el a bűncselekményt. Elmondta, hogy 2011. júniusában ismerkedett meg 34 éves társával a budakeszi piacon, ahol mindketten árut pakoltak. Elmondása szerint ő vette rá, hogy szerezzenek pénzt a sértettől, akinek ő már több millió forinttal tartozott. A bűncselekmény elkövetése előtt együtt mindent pontosan megterveztek, úgy gondolták, hogy vascsővel és sokkolóval támadnak a sértettre, akit mindenképpen bántalmazni akartak azért, hogy megszerezzék az értékeit. A bűncselekmény előkészítése során többször elmentek a gombapincészethez, figyelték a sértettet. Később, a 34 éves gyanúsított szerzett egy éles lőfegyvert és lőszereket, azért hogy biztosan elbírjanak a sértettel. Január 13-án egy símaszkban, ezzel a fegyverrel ment be a gombapincészetbe a 44 éves gyanúsított, míg társa az utcán várakozott. A gombaárus nem ijedt meg a rablótól; védekezett, és ennek során dördült el a gyilkos lövés. Az áldozatot a lövés a hasán érte, és a külső, illetve belső vérzés miatt a helyszínen életét vesztette. A tettes értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről.

Elfogták a gombatermesztő feltételezett gyilkosát Elfogták a gombatermesztő feltételezett gyilkosát

A nyomozás során kiderült az is, hogy a gombaárus korábban többeknek is kisebb-nagyobb összegeket adott kölcsön, mások mellett T. U. Györgynek is, ezért is feltételezték, hogy neki köze lehet a gyilkossághoz.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói mindkét férfit őrizetbe vették, a Fővárosi Bíróság február 12-én előzetes letartóztatásba helyezte őket.