Ugrás a tartalomra

Poszterpályázat a Dunáról

2012. március 11. vasárnap
A Budai Nagy Antal Gimnázium pályázatára beküldött poszterek témája bármi lehet, ami a Dunához köthető.
Poszterpályázat a Dunáról

Technikai megkötés nincs, viszont azt kérik a szervezők, hogy a plakátok ne legyenek nagyobbak 50?—70 centiméternél. Iskolánként legfeljebb öt posztert várnak a kiírók, amelyen egy vagy két gyermek neve szerepel. az elkészült pályaműveket 2012. március 16-ig, Darvas Katalin nevére, a gimnázium portáján lehet leadni.

A Duna az egyik legfontosabb nemzeti kincsünk, amelyre mindig vigyáznunk kell, meg kell becsülnünk. Úgy is mint természeti értéket és mint az ivóvizünk forrását - fejtette ki a pályázattal kapcsolatban Németh Zoltán országgyűlési képviselő. Mi itt, Magyarországon (és Európában) kevésbé tudjuk értékelni és helyén kezelni az utóbbit, szemben a vízhiánnyal küzdő területeken élőkkel, ahol nap mint nap nehézségeket okoz egészséges vagy bármilyen vízhez jutni.


Darvas Katalin tanítványai körében

A Duna ráadásul óriási vonzerőt kölcsönöz Budapestnek és benne kerületünknek is. Hisz´ része annak a páratlan látványnak, amelyről híres a magyar főváros. Ennek az értéknek a fontosságára minél több módon fel kell hívnunk a figyelmet, különösen az ifjabb nemzedékét. Ezért tartottam fontosnak nemcsak a részvételt, hanem hogy személyes felajánlással tegyük vonzóbbá a pályázatot a fiatalok számára. Ehhez találtam partnerre Zugmann Péter alpolgármester úrban - tette hozzá a politikus.

Darvas Katalin tanárnő elmondta, a legjobb pályaművekből a budafoki könyvtárban szerveznek kiállítást, amelyet március 21-én délután öt órakor nyit meg Németh Zoltán, a verseny fővédnöke, Zugmann Péter alpolgármester társaságában.

S. V.