Ugrás a tartalomra

Budafokra érkeztek a zarándokok

2012. április 05. csütörtök
A spanyolországi El Camino mintájára életre hívott zarándokút résztvevői április 2-án érkeztek Budafokra.
Budafokra érkeztek a zarándokok

A Péter-Pál kápolnánál Szabolcs Attila polgármester fogadta az érkezőket. A zarándokok között volt Schmitt Pálné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, akitől megtudtuk, hogy régi vágya teljesül azzal, hogy részt vehet egy ilyen úton. "Ezen az úton nem a lába, hanem a gondolatai viszik az embert" - mondta. Az olimpiai ezüstérmes tornásznő elárulta még, hogy sportember létére is kihívást jelent számára az út megtétele, amelyre az elmúlt hónapokban tudatosan készült, vagyis rengeteget túrázott a budai hegyekben.

A zarándokút vezetőjétől, Rumi Imrétől, aki kerületünk főépítésze is, megtudtuk: Esztergomból négy napja indultak útnak, és április 15-én érkeznek meg a végállomást jelentő Máriagyűdre. Az útnak tizenketten vágtak neki, de csak nyolcan vállalták az egész, azaz a tizenhét napig tartó gyaloglást, ami alatt több, mint harminc települést érintenek. A múlt évi zarándokúthoz képest új helyszín Kunszentmiklós és Hajós meglátogatása.

A zarándokút fontosságát az út szervezői a következőképpen jellemzik honlapjukon: "A mai rohanó világunkban egyre többen érzik a céltalanságot, kiábrándultságot, egyre nagyobb a stresszben és letargiában élők száma. Szinte mindenki keres valamit (saját utat, életcélt, hivatást, társat, boldogságot, Istent). Az út bejárása lehetőséget ad arra, hogy szakítsunk mindennapjaink nehézségeivel, feledjük el a hétköznapok problémáit, kicsit távolabbról szemléljük saját életünket, és kerüljünk közelebb ahhoz, amit keresünk."

P.G.