Ugrás a tartalomra

Díszpolgárok találkozója

2012. április 06. péntek
Idén is megtartották a kerületi díszpolgárok találkozóját. Először 2004-ben találkoztak díszpolgáraink a Lics Pincészetben, azóta ez minden év tavaszán megismétlődik.
Díszpolgárok találkozója

Dr. Mészáros Péter, az ötletgazda Budafok-Tétény Múlt, Jelen, Jövő Asztaltársaság egyik alapítója mutatta be díszpolgárainkat, egyenként méltatva munkásságukat, érdemeiket, megemlékezve azokról is, akik már nincsenek köztünk. (Önmagát - hisz´ ő is díszpolgár - szerényen kihagyta a méltatásból, ezt helyette Garbóci László díszpolgár helytörténészünk tette meg.)

A házigazdáknak is kijárt a köszöntés; a Lics család biztosítja a patinás helyszínt és a pohárbavalót évről évre ezekhez a találkozókhoz. Ám a helyhez nem csak ez köti a díszpolgárokat. A társszervező Klauzál Gábor Társaság jóvoltából külsőségeiben is méltó emlékhely a boltíves pince; melynek ékessége a "Díszpolgárok fala", egy a díszpolgárainkat bemutató, szépen kidolgozott tablósor. A legújabb tablót is ilyenkor leplezik le, ez a tavalyi találkozóról és a tavaly kitüntetett díszpolgárról szól.


Molnárné Golda Magdolna

Hagyomány, hogy az előző év díszpolgára köszönti a kitüntetett társaság új tagját, így Hegedűs Endre zongoraművész köszöntötte az idei díszpolgárt, Molnárné Golda Magdolnát, aki meleg szavakkal, és külön ez alkalomra készített, a díszpolgároknak, a házigazdáknak és a szervezőknek átnyújtott akvarell-miniatúrákkal viszonozta a megbecsülést.


A találkozón jelen lévő díszpolgáraink. ?lló sor: dr. Kárpáti Zoltán (2005), Nemes László (1996), dr. Mészáros Péter (2000), Hegedűs Endre (2011), prof. dr. Köteles György (2003), Garbóci László (2004). ??lnek: Priska József Tamás (2007), dr. Joó Ernő (2009), Molnárné Golda Magdolna (2012), Felvégi Józsefné (2010), Jandó Jenő (1998), Pelikán Imre (2002).

A hivatalos program vetítettképes előadással zárult, emlékezve az eltávozottakra és az elmúlt év eseményeire. Természetesen nem hiányozhatott az asztalról a Müller pékség számjegy formájú péksüteménye sem - ez is hagyomány -, jelezve, hogy ez már a kilencedik alkalom. A hagyománynak megfelelően idén is körbejárt a jelenléti emléklap, melyet mindenki aláírt, és a csoportkép sem maradhatott el.

A hosszú asztalt mintegy száz fő ülte körül; a helyi közélet és a civil szervezetek meghívott képviselői. Jelen volt Németh Zoltán országgyűlési képviselő, és két alpolgármesterünk, Karsay Ferenc és Zugmann Péter is.

P.T.