Ugrás a tartalomra

Szélesedik a körgyűrű

2012. augusztus 29. szerda
Javuló biztonság, csökkenő forgalmi torlódások várhatók: átadták az M0 autópálya M1-M6 közötti, elkészült szakaszát.
Szélesedik a körgyűrű

Élénk sajtófigyelem kísérte augusztus 23-án, a helyszínen megtartott átadási ünnepséget. A kamerák sorfala előtt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Kovács ?kos, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató helyettese, Sokorai István, a kivitelező Colas Hungária Építőipari Zrt. vezérigazgatója és Bakó Attila, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. vezérigazgatója lépett színpadra.


Szalagátvágás: Szeneczey Balázs, Völner Pál, Kovács ?kos, Sokorai István és Bakó Attila a kamerák kereszttüzében

"Budapest jelenlegi városvezetése eltökélten támogatja a belváros autós lefedettségét csökkentő beruházásokat. Látszik, hogy egy mérnök vezeti a fővárost: az elmúlt másfél évben 51 milliárd forint értékben kötöttünk támogatási szerződéseket közlekedésfejlesztési célból." - emelte ki a sugárirányú gyorsforgalmi utak összekötésének jelentőségét, a hálózatba rendező M0 körgyűrű fontosságát Szeneczey Balázs.

Az M1 és M6 autópálya közötti szakasz kivitelezési munkái megfelelő minőségben, határidőben, szerződés szerint elkészültek - jelentették be, majd Völner Pál államtitkár lépett a mikrofonhoz. "Örvendetes, hogy folynak tovább a munkálatok, egészen az M5-ig több szakaszban készülnek a bővítések, új hidak. Az M0 nemcsak körgyűrű, nemcsak az ország keleti és nyugati részeinek összeköttetése, hanem Európa egyik fontos úthálózati az eleme is. Eezen a forgalomhoz képest szűken méretezett körgyűrűszakaszon nemcsak felgyorsul a forgalom, hanem sokkal biztonságosabb is lesz a közlekedés, hiszen a kétszer három sávot fizikailag is elválasztották a kivitelezők, a leállósávok az esetleges balesetek, koccanások esetén biztosítani tudják azt, hogy a forgalom továbbra is zavarmentesen folytatódhasson." - mondta többek között Völner Pál.


Szabolcs Attila, Németh Zoltán és dr. Szántó János a szalag egy-egy darabjával

A Budafok-Tétény közlekedését is érintő létesítmény ünnepélyes átadásán Németh Zoltán országgyűlési képviselő, Szabolcs Attila polgármester és dr. Szántó János jegyző képviselte kerületünket. "A sokáig halálútnak nevezett, korszerűtlen, 2?—1 sávos M0 2?—3 sávos autópályává bővül, biztonságosabban, gyorsabban közlekedhetünk a város körül. Kevesebbszer fog megtörténni a jövőben az, ami korábban nagyon sokszor, hogy a rendszeres torlódások miatt kerületünk más útjaira kényszerülnek át az autósok, hiszen megpróbálnak egérutat keresni. Az M5 és M6 közötti szakasz átadása jövő nyárra várható." - tájékoztatott Németh Zoltán.

P.T.