Ugrás a tartalomra

Egy ízes este

2012. szeptember 06. csütörtök
Nyár és ősz határán különösen hangulatos estét tölthettünk gróf Nádasdy Borbálával és a Fodor Kamarazenekarral szeptember 2-án, a Vojnovich-Huszár Villa kertjében.
Egy ízes este

Gróf Nádasdy Borbála a Zagolni zabad?, Maradni zabad! és A szabadság zaga című életrajzi könyvei után a nemrég megjelent ?zes élet című kötetében a világ különböző tájainak étkezési szokásain keresztül meséli el tapasztalatait. A szerzőt a Fodor család látta vendégül, s a mintegy százfős hallgatóság számára az ingyenes részvételt az önkormányzat támogatása tette lehetővé.

Felvezetésképpen Kubik Anna Kossuth-díjas színművész olvasta fel saját írását, melyben így írt Borbáláról: "...volt Bécsben filmsztár, francia portás, éjjeliőr, pénztáros, hullamosó, tánctanár, balettmester. Még egész fiatalon Honthy Hanna öltöztetőjeként gyötörtette magát. Élt sikerben, megaláztatásban, kiszolgáltatottan, kolóniában, anyagiakat, szüleit, testvéreit nélkülözve ember maradt a Âťszázad bűzös, vad csomóÂŤ-jában." Aztán Borbála mesélt, vallott önmagáról, az elmúlt viharos évszázadról, örömökről, bánatokról, tapasztalatokról, élményekről, és persze a könyvről. Az est dedikálással zárult.


Az elgondolkodtató szavakat a Fodor Kamarazenekar intermezzói fűszerezték.


A hallgatóság soraiban ott volt Németh Zsolt külügyi államtitkár, Szabolcs Attila polgármester, Karsay Ferenc alpolgármester is.

P.T.