Ugrás a tartalomra

Budafokiak az olimpián

2012. június 29. péntek
Talán kevesen tudják: két Budafokon élő olimpikon is ott lesz a londoni megmérettetésen.
Budafokiak az olimpián

Takács Orsolya, a női vízilabda válogatott védője hatéves kora óta él a kerületben, mint mondta, nagyon szeret Budafokon élni, nagyon jó kiszakadni a városi zajból. Kevés szabadidejében leginkább pihenni, olvasni, sorozatokat nézni szeret, mindent, ami kikapcsolja. Bernárd nevű kutyáját, egy középuszkárt, ha teheti, Budafok-szerte sétáltatja. A TF-en végzett sportmenedzser szakon, most a Corvinusra jár gazdálkodás és menedzsment szakra.

Edzés után szakított időt egy kis beszélgetésre, az olimpiai felkészülésről kérdeztem.

- Nyolc hét a felkészülési idő. Nekem június 5-én egy vakbélműtét közbeszólt, de végülis egy hét kihagyással tudtam folytatni a munkát. Július 27-én utazunk, 30-án kezdünk, addig vízi és szárazföldi edzések, napi 2?—2 óra víz, másfél óra konditerem, mindemellett csapattréningek, tehát reggeltől estig tart a program a kötelező pihenőidővel együtt. 30-án játszuk az első meccset az USA-val. USA, Kína, Spanyolország a csoportunk, nehéz csoport, de az új rendszerben a keresztjátszásra kell koncentrálni, így dől el, hogy az első, vagy a második négybe kerülünk. Van egy alap taktikai repertoárunk, amit minden csapathoz specifikusan alakítunk.

 

Zámbó Balázs úszó a 4?—200-as gyors váltó tartalékosaként vehet részt élete első olimpiáján. A kerületi Hófehér Fóka Úszóiskolában kezdte úszókarrierjét, tíz éve a Jövő SC Veolia versenyzője. Két ifi európabajnoki éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal, és egy ifi olimpiai bronzzal büszkélkedhet.

A Promontor TV stúdiójából kijövet beszélgettünk kicsit, első pillantása a fényképezőgépemre esett.

- A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakára járok, az úszás mellett a fotózás a szenvedélyem - mondja rögtön. - Az olimpiai felkészülés mellett most kevés időm marad rá, napi hét óra kemény munka, heti tíz edzés van. Most a sportté az elsőbbség, a felnőtt mezőnybe most lépek be. Jó alkalom lesz megnézni, milyen egy olimpia, hogy aztán a következőn már teljes erőbedobással résztvehessek.

P.T.