Ugrás a tartalomra

Július 4-én nyit a hulladékudvar

2012. június 29. péntek
Megnyílik Budapest legkorszerűbb és legnagyobb hulladékudvara a Nagytétényi út 341-343. szám alatt. A kerületieknek háztartásonként négy ingyenes kupont adnak.
Július 4-én nyit a hulladékudvar

A nagytétényi hulladékudvar lehetőséget kínál arra, hogy környezettudatosan válhassunk meg a háztartásukban keletkező csomagolási, illetve veszélyes hulladékoktól. A Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. (FKF) üzemeltetésében Budapesten ez a 16. hulladékudvar, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékait. A hulladékudvar zárt telephely, ahol a hulladékok megfelelő elhelyezését szakképzett személyzet felügyeli.

Mi történik a hulladékkal a hulladékudvarban?

A szilárd burkolattal ellátott felületen felállított, zárt tárolók úgy vannak kialakítva, hogy azokat gépjárművel jól meg lehet közelíteni. A hulladékot a látogató maga helyezi a konténerekbe, az udvarkezelők ebben szükség esetén segítenek. Az elhelyezett anyagokat az udvarban átmenetileg tárolják, majd az előírásoknak megfelelően újrahasznosításra, feldolgozásra, illetve a veszélyes anyagok egy részét ártalmatlanító helyre szállítják.

Milyen hulladékokat lehet ingyen leadni a hulladékudvarban?

Papír, italos karton, műanyag és fém (egy konténerben gyűjtve), étolaj és göngyölege, elem, lom, gumihulladék, üveg, zöldhulladék, fém, fáradtolaj, építési törmelék, fénycsövek, elektromos hulladék, elektronikai hulladék, akkumulátor, festék, hígító.

Ingyenes kuponok a kerületieknek

Az FKF Zrt. a XXII. kerületi lakosok számára háztartásonként 4 db kupont biztosít, a tájékoztató anyagokhoz hasonlóan, a postaládákba kézbesítve. A kuponokból 3 db lom, 1 db pedig gumiabroncs térítésmentes leadására jogosítja fel a felhasználókat. A kuponok 2013. január 31-ig használhatók fel, kizárólag a Nagytétényi út 341-343. szám alatt található hulladékudvarban.

Egy lomos kuponért maximum 1 mÂ? lomot, egy gumiabroncsos kuponért pedig maximum 5 db gumiabroncsot (max. 22""-os gépjármű-, vagy motorkerékpár-abroncs) lehet leadni. Ha a leadott lom ill. gumiabroncs mennyisége nem éri el a kupon által biztosított lehetőséget, akkor a maradvány később már nem használható fel.

A lomok térfogatának mérését a hulladékudvar munkatársai végzik. A kuponok felhasználását követően már fizetni kell a lom és gumihulladékok leadásáért.

Helyszín: 1225 Budapest, Nagytétényi út 341-343.
Nyitva tartás: hétfőtől szombatig: 8-tól 20 óráig, vasárnap zárva.
Az ügyfélszolgálat elérhetősége (Kék szám):
06-40-353-353
06-40-FKF-FKF