Ugrás a tartalomra

Rendhagyó falfestés

2012. augusztus 13. hétfő
A Rózsakerti lakótelepen nemrég bezárt egy szórakozóhely. Táboros gyerekek varázsoltak nyári hangulatot az állagmegóvó burkolásra.
Rendhagyó falfestés

Az önkormányzat préselt lemezekkel burkoltatta be az egyelőre üresen álló üzlethelyiséget. Az állagmegóvás hasznos, de a csupasz falemezek látványa lehangoló - gondolták az önkormányzati napközis tábor szervezői. Miért ne nézhetne ki jól az ideiglenes burkolat? Mi lenne, ha vidámra festenék?

A Közoktatási és Sport Iroda munkatársai a segítségükre siettek; biztosították a festékeket és a szükséges eszközöket. Nyolc táboros gyerek augusztus elsején Csegeziné Barabás Irén, a kerületi Rajz Munkaközösség vezetőjének irányításával nekilátott a dekorálásnak. A szomszédos, virágos tér látványával harmonizáló motívumokat terveztek. Másnap már meg-megálltak az arra járók, mosolyokkal jutalmazva a gyerekek igyekezetét. Szabolcs Attila polgármester személyesen, apró ajándékokkal köszönte meg a jól sikerült akciót, amikor az önkormányzat munkatársaival meglátogatta a szorgos kiscsapatot.


Csegeziné Barabás Irén, a kerületi Rajz Munkaközösség vezetője, Szabolcs Attila polgármester és Révész Ildikó, a Közoktatási és Sport Iroda munkatársa (jobb szélen) a gyerekekkel

 
A készülő és a kész mű

Nem tudhatjuk, meddig lesz kihasználatlan az üzlethelyiség. Elsétálni előtte fél perc, rátekinteni egy pillanat, de a kellemes látvány sokkal tovább él bennünk. Feldob, jólesik. Köszönjük.

P.T.