Ugrás a tartalomra

Világbajnokok a Klauzál Házban

2013. február 21. csütörtök
Az Olimpikon című rendezvényen ezúttal az U18-as női hokiválogatott vett részt
Világbajnokok a Klauzál Házban

A Klauzál Ház 2012-ben elindult Olimpikon című rendezvénysorozatán olimpiai bajnokokkal találkozhatott a közönség. A legutóbbi rendezvényre az U18-as női jégkorong-válogatott szövetségi edzője és játékosai látogattak el. Az olimpia évének vége, a sorozatot azonban a nagy sikerre való tekintettel 2013-ban is folytatni szeretné a Klauzál Ház.

Az U18-as női jégkorong-válogatottra a finnországi jégkorong-vb-n elért fantasztikus eredmény hívta fel a sajtó figyelmét. Azóta médiáról médiára járnak a lányok és úsznak a népszerűségben.

Emellett az új-zélandi felnőtt-vb-re is készülnek.

- Az előző sikereken felbuzdulva bármire képesek lennénk - jelentette ki lapunknak Horváth Tiffany, a válogatott tagja. - A siker titka, hogy nagyon szeretjük azt, amit csinálunk, és szívvel-lélekkel játszunk. Sokat segít, hogy mi fiúk között is játszunk, így nekünk kétszer annyit kell teljesítenünk.

Gömöri Csaba, a válogatott edzője büszkén beszélt játékosairól.

- Tizenkét-tizenhárom évesek voltak a lányok, amikor elkezdtem velük dolgozni. A szemem előtt nőnek fel és lesznek világhírű hokisok. A csapat a második családom - méltatta tanítványait a szövetségi edző.

Karsay Ferenc alpolgármester a rendezvényen a szövetségi kapitány korábbi trénereként volt jelen. Az egykori válogatott jégkorongozó a Klauzál Ház igazgatója, Mészáros Csaba kérdésére a női hoki jelenlegi helyzetéről beszélt.

- A női jégkorong a sportágon belül a legdinamikusabban fejlődő szakág - fejtette ki az alpolgármester. - Nem túlzás azt mondani, hogy az U18-as női válogatott a magyar jégkorong zászlóshajóján ül, hiszen kiemelkedően a legeredményesebbek. Edzőként el nem tudom képzelni, hogy lányokkal foglalkozzak, azt sem tudom, hogyan szóljak hozzájuk egy hokiedzésen, úgyhogy ha ilyenre adnám a fejem, ezt nekem is meg kellene tanulnom - tette hozzá Karsay Ferenc, aki viccelődve megjegyezte: Gömöri Csabának, úgy látszik, ehhez van érzéke, hiszen "jól ért a nőkhöz"".

Az egyórás beszélgetés végén a Budai Bocsok gyerekcsapat tagjai is kérdéseket tettek fel a lányoknak, és jellemző módon a meccsekről faggatták a játékosokat. Az U18-as női jégkorong-válogatottnak most már színes kártyái is vannak, mint a "nagyoknak"". Az est végén ezeket még értékesebbé tették a rajongóknak az aláírásukkal.

(V. D.)

fotó:Soma