Ugrás a tartalomra

Krokodilok "őrizték" a tengernyi érmét

2013. február 14. csütörtök
Több mint húsz doboz pénzérmét kapott a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Kamasz Klubja az önkormányzattól.
Krokodilok

Több mint húsz doboz pénzérmét kapott a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Kamasz Klubja az önkormányzattól. A srácok dönthetik el, mire költik a bevételt.

Nagy volt a sürgés-forgás a Nagytétényi úton abban a kamaszklubban, melynek 13 és 17 év közötti fiatalok a tagjai. Hatalmas asztalon válogatták a kavicsok közül a javarészt az egy- és kétforintos érméket, melyeket a Tropicarium ajánlott fel az önkormányzat számára, hogy jótékony célra fordítsa. Korábban az érmék a krokodilok lakóhelyének alját díszítették, a látogatók dobták be azokat.

A városházán úgy döntöttek, legyen a fiataloké a több ezer érme. Sok közöttük az egy és kétforintos, amit a törvény szerint már csak február végéig lehet beváltani a Magyar Nemzeti Bankban.

A nagy válogatáson többek között Szabolcs Attila polgármester is megjelent, aki maga is segített a gyerekeknek csoportosítani az érméket.

"Nem szólunk bele, hogy mire költhetik a pénzt, mivel minden gyerek más - különböző körülmények között élnek. Remélem, hogy jó célra fordítják, ha közösségi célokra, az külön elismerést érdemel"-mondta el a polgármester.

Farkasdi Károly, a Tropicarium tulajdonosa pedig játékra invitálta a fiatalokat; amelynek lényege, hogy, aki a legpontosabban becsli meg az aprók értékét, az ingyenesen látogathat el hozzájuk. A jelenlévők, százezer forint feletti összegre tippeltek.

A gyerekek saját maguk döntik el, hogy mit vásárolnak a beváltott pénzből. Az egyik fiútól megtudtuk, nyárra egy fedett kerti részt és egy bográcsozó helyet szeretnének kialakítani.

A kamaszok hétköznapjairól Dr. Daróczi Csilla, a kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője beszélt. Mint mondta: "A fiatalok leginkább a beszélgetéseket igénylik, de kirándulásokat, sportprogramokat is szerveznek; a kéréseiknek megfelelően alakítjuk a programokat".