Ugrás a tartalomra

A XXI. századi kéz, amely visszanyúl a múltba

2013. február 07. csütörtök
Megnyílt az Artchaika ősművészeti Agyagműves Egyesület kollektív tárlata.
A XXI. századi kéz, amely visszanyúl a múltba

Több mint tíz éve vannak együtt, mégis ez az első alkalom, hogy valamennyien egyszerre mutatkoztak be a kerületben. Megnyílt az Artchaika ?sművészeti Agyagműves Egyesület kollektív tárlata.

?si motívumok, fényjáték az üvegen, tükrök, csodaszarvas, ikebana, használati edények, faliszőnyeg, mézeskalácsok-csak néhány azokból az alkotásokból, amelyekkel néhány hétre megtelt a Klauzál Ház Vén Emil Galériája. Az Artchaika Egyesület tagjai javarészt keramikusok, fazekasok, de vannak köztük más mesterséget űző alkotók is, például ékszerész és tűzzománc-készítő.

"Mi az ősi kultúrából indulunk ki, ez gondolatvilágunk központja, emellett mindenki megpróbálja a mai világnak megfelelően elkészíteni a tárgyakat. Fő célunk, hogy az értékeket mentsük át-mondta el az egyesület megálmodója, Vinczénél Lőrincz ?gnes építész-keramikus.

A kiállítást Szabolcs Attila polgármester nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan állítanak ki, mert mint mondta, az igen ritka, hogy közel harminc művész mutatkozik meg egyszerre."Barátságos, karok nélkül is ölelő, színes, mozgalmas műhely-így beszélt az egyesület központjáról, a Kerámiaparkról.

A megnyitón Fábry Zoltán a Magyar Kézművességért Alapítvány társelnöke méltatatta a kiállítókat és az Egyesületet, majd Erdélyi György színész osztotta meg a gondolatait, aki a fonók hangulatához hasonlította az alkotóközösséget.

A tárlatot február huszonnegyedikéig lehet megtekinteni.

Fotók: Soma