Ugrás a tartalomra

Száznyolcvannyolc adás után

2013. március 12. kedd
?“, a könyv"Ś a példaadás"Ś hogy a gyerekek is belenőjenek"Ś Akkor elmondom az én verziómat, a gyerekek most egy kicsit maradjanak csendben.
Száznyolcvannyolc adás után

Otthon könyvet olvasni lehetetlen. Csak gyerekfektetés után van rá esély - ágyban, párnák közt. Mert otthon leülni is lehetetlen. Leülés egyenlő: apa ráér. S a gyermeki ötletek vágtató ménesként kezdenek özönleni, hogy mi mindent kellene, lehetne - készíteni, játszani, megszerelni. És lehetne birkózni is, vagyis apára mászni. Azért nem látnak a kezemben nyitott könyvet, mert nem engedik, hogy kinyissam. Kivéve persze a mesekönyveket, de az - úgy látszik - nem számít - vélekedik egyik írásában az apa szemüvegén keresztül a kerületünkben élő Süveges Gergő műsorvezető, aki 2004 óta rendszeresen publikál is.

- Szeptember végén búcsút mondott a Ma Reggel politikai magazinnak. 188 adás után elköszönt a műsortól, blogjában pedig azt írta, hogy "mindvégig kihívás, öröm és büszkeség volt" az ön számára ez a munka. Akkor mi az oka a váltásnak?

- Műsorvezető vagyok, így a koncepció kialakításában nincs szerepem. Az új elképzelés szerint október elsejétől hölgyek vezetik a műsort. Ettől a hónaptól kezdve a megújuló közszolgálati csatornán fogyasztóvédelmi témákkal foglalkozom az MM-ben (Megoldások Magazinja), és abban bízom, hogy ezekben a keddi műsorokban konkrét segítséget tudok nyújtani az embereknek.

- A Kossuth rádióban és a Duna Televízióban is dolgozni fog. Mit vár ettől a "háromlaki" élettől?

- Elsősorban közszolgálatot várok. A rádióban a Szombat délelőtt házigazdájaként, a Dunában a Közbeszédben szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy egy kicsit jobban értsük, lássuk a közéleti események mögötti mozgatórugókat. Remélem, hogy közszolgálati feladatokat tudok ellátni mind a három helyen. Bizakodom, hogy ahol dolgozom, ott a nézőket és hallgatókat érdeklő, őket szolgáló műsorokat tudunk készíteni.
Vasárnap este a Heti Hírmondóban a hét legfontosabb eseményeivel foglalkozunk, háttérbeszélgetésekkel tesszük a témákat érthetőbbé, emészthetőbbé a néző számára is. A Szombat délelőtt című kétórás riportműsorban pedig Keresztes Ilona műsorvezető társammal a lehető legkülönbözőbb témákban készült riportokat vezetjük fel, s kommentáljuk azokat. Az persze nem kizárt, hogy később picit változik majd a koncepció meg a profil is.

- Családjával öt éve költözött Budafokra. Hogy érzi magát kerületi lakosként?

- Szép helyen lakunk, családi házas, békés környezetben. Nagyon jó, hogy itt helyben el tudjuk intézni ügyeinket, és nem kell bemennünk a városközpontba, a zsúfoltságba.
Igyekszünk tájékozódni a kerület eseményeiről, de egyelőre a négy gyerek miatt olyan logisztikai kihívásokkal küzdünk - óvoda, iskola, délutáni elfoglaltságok -, hogy örülünk, ha arra jut valamennyi idő, amit együtt tudunk tölteni a családdal. Jelenleg sem energiánk, sem vágyunk nincs semmi másra.

- Harmincöt évesen négygyermekes családapa. Mostanság ez ritkaságszámba megy.

- Nem hiszem, hogy kevesen lennénk, akik több gyermeket vállalunk. Feleségemmel úgy gondoljuk, hogy azt a békességet, amit mi magunkban megélünk, nem tarthatjuk meg magunknak. Jó, ha ezt a saját gyermekeinkkel megoszthatjuk.